fbpx

רכבים חשמליים הם רק צעד בדרך ליעד האמיתי של טסלה: שוק האנרגיה

אנליסטים מתלבטים אם המנייה של טסלה בדרך להגיע לשווי של אלף דולר. הדרך לשם, כך הם מעריכים, היא בניצול טכנולוגיית הסוללות של טסלה לצורך השתלטות על שוק האנרגיה העולמי.

המניה של טסלה היא נושא חם לשיחה מזה כשנה, מאז החלה לנסוק והפכה את טסלה לחברת הרכב המוערכת בעולם ואת אילון מאסק לשני בעושרו רק לג׳ף בזוס. מניית החברה מזה זמן רב מתנהלת גם באי-יציבות שאינה אופיינית לשוק ההון, עם קפיצות וירידות של אחוזים שלמים בימים בודדים, ובעקבות אירועים מינוריים למדי כמו ציוצים בטוויטר.

אחרי כמה שבועות בהם מניית החברה נעה סביב 700 דולר, טסלה הודיעה במקביל גם על עיכוב במשלוחים בשל פגיעה בקווי האספקה אך גם על שיא של מכירות ברבעון. החדשות משמשות כדלק לדיון המחודש על הגבהים אליהם תוכל המניה עוד להגיע – כשרף אלף הדולר נראה ריאלי עבור לא מעט משקיעים.

לאחרונה הצטרף האנליסט ג׳ד דורסהיימר מחברת קנקורד ג׳ניויטי (Canaccord Genuity) לכמה מהאנליסטים בוול-סטריט שחוזים לטסלה עתיד מזהיר בשוק הריאלי ובשוק ההון, כולל הגעה לשווי מניה של אלף דולר – זאת, הודות לפער שפתחה טסלה על שאר העולם בטכנולוגיית סוללות ובפרויקטים לאגירת אנרגיה.

רוצים לקבל את כל העדכונים על טסלה ועל רכבים חשמליים בארץ ובעולם ישירות לנייד? הצטרפו לערוץ EV Magazine בטלגרם

״טסלה מחזיקה בהובלה בפער של שנים (בטכנולוגיית סוללות) וכעת מתרחבת באגרסיביות לתחומי האגירות״ כתב דורסהיימר בנוסף להחלטה לשפר את התחזית כלפי החברה.

מנוע הצמיחה העיקרי של החברה

לפי התחזיות, יכולות ההנדסה של טסלה ״ישנו באופן רדיקלי את שוק הסוללות, ויאפשרו לחברה להוביל ברכבים חשמליים המונעים בסוללה (BEV) ולהתרחב לתחומי האנרגייה הביתית והסולארית עם מוצרי הפאוורוול (Powerwall) שלה״.

עד השנה הבאה, כך נראה, הקושי העולמי בכל הנוגע לשרשרת האספקה של סוללות עשוי להיפתר, בזכות פריצות הדרך הטכנולוגיות והייעול בייצור – בדיוק בזמן לתחילת הייצור המתוכנן של טסלה את הסוללה הבאה שלה במפעלים המוקמים כעת בטקסס ובברלין, כמו גם במפעל בג׳יגה-פקטורי 1 שבנבדה שעובר שדרוג.


יכול לעניין אותך:


לפי קנקורד, הציפיה היא שיכולת הייצור של מערכות אגירה על ידי טסלה תואץ בשנים הקרובות, וכי מרכיב אגירת האנרגיה שלה ילך ויוביל את החברה הפופולרית מעמק הסיליקון. התחזית שניתנה על ידי קנקורד לשווי מניה של יותר מאלף דולר היא בין הגבוהות שניתנו בוול סטריט בתקופה האחרונה.

עם זאת, קנקורד אינה חברת ההשקעות היחידה שמאמינה בהצלחתה של טסלה – וגם חברות ההשקעה אופנהיימר (Oppenheimer), פייפר סאנדלר (Piper Sandler) ו-וודבוש (Wedbush) העריכו לאחרונה כי מנייתה של טסלה תגיע לשווי של יותר מאלף דולר, וחלקן המליצו על קניית המנייה.

טסלה מוכרת את הטכנולוגיה שלה לאפל

מגה-פק של טסלה
מתקן אגירה, Megapack של טסלה

תכניות האנרגיה של טסלה גם זוכות להצלחות ראשונות בעולם – וראשונה לכולם היא חברת אפל, שמתכננת להשתמש במתקני האגירה ׳מגה-פאק׳ (Megapack) של טסלה בשדה האנרגיה הסולארי שלה בקליפורניה.

הקמת השדה הסולארי מתוכננת על ידי אפל כבר מ-2015, אך רק לאחרונה היא הודיעה כי את מתקן האגירה תרכוש מחברת הרכבים החשמליים. הפרויקט צפוי לכלול אגירה של כ-240 מגה-וואט-שעה של אנרגיה, בשמונים וחמישה מתקני ׳מגה-פאק׳ שמבוססים על סוללות הליתיום של טסלה. לשם הפרופורציות, נציין שמדובר בפחות מחמישית מהייצור הסולארי המוערך בישראל. 

מוצרי האגירה של טסלה הוצגו לראשונה בשנת 2019, ומתקני האגירה בגודל 60 מגה-וואט שיותקנו בקליפורניה אינם הגדולים ביותר שהוקמו על ידי החברה של מאסק, שאילו המצב היה תלוי בה כנראה שהיה מוכר את טסלה לאפל כבר לפני שלוש שנים.

הפרויקטים הגדולים ביותר שהקימה טסלה לאגירת אנרגיה הוקמו עד כה באוסטרליה ודרום יוסטון, טקסס, וגודלם כמאה מגה-וואט כל אחד, מה שלא מפחית מגודל הפרויקט המשותף של אפל וטסלה. לפי אפל, הפרויקט יוכל לספק חשמל ליותר משבעת אלפים משקי בית במשך יממה, ובזכות הכלים של טסלה יוכלו לאגור את האנרגיה העודפת שתופק בשדה, כך שניתן יהיה להשתמש בה בשעות החשיכה.

טסלה מוכרת את הטכנולוגיה שלה גם בישראל

פאנים סולאריים של טסלה על גג

אך נראה שכבר לא צריך לטוס רחוק כל כך כדי לראות את הפרויקטים של טסלה לאגירת אנרגיה – אחרי שהודיעה חברת נופר אנרג׳י הישראלי על הסכם מסגרת עם טסלה, שיכלול רכישה של מתקני אגירה בהספק כולל של מאה מגה וואט לפחות במהלך השנתיים וחצי הקרובות, בכשלושים מיליון דולר.

לפי נופר, בזכות ההסכם עם טסלה תוכל החברה לקים מערכות סולאריות בהספק כולל של 150 מגה-וואט, שיניבו לה הכנסות הקמה של יותר מחצי מיליארד שקל והכנסות נוספות של שישים מיליון שקל בשנה שנובעים ממכירה ומתחזוקה של המערכות – מה שהעניק למנייתה עליה של כמעט חמישה אחוזים.

פרט לפרויקטים לאגירת אנרגיה, טסלה גם ממשיכה לקדם את המוצרים שלה להפקת אנרגיה סולארית, למרות שלאחרונה העלתה באופן משמעותי את המחיר עבור לקוחות פרטיים המעוניינים לייצר חשמל עם טסלה. 

החיזוק מצד טסלה לתחומי הפקת ואגירת האנרגיה ממשיכה למצב אותה כשחקנית חשובה יותר בעולם העתיד – לא רק כספקית של רכבים חשמליים ותחבורה חכמה, אלא גם כנוכחת באחד המנועים המרכזיים בו, של הפקת אנרגיה נקייה ואגירתה בצורה משתלמת.

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button