fbpx

הכירו את המגה-פק החדש של טסלה

חברת טסלה משיקה סוללת ענק בשם מגה-פק (Megapack). מדובר על יחידת אחסון אנרגיה גדולה שיכולה להכיל עד שלושה מגה-ואט שעה (3MWh) וממיר מתח של אחד וחצי מגה-ואט. גודלה של היחידה הוא כשל קונטיינר והיא מורכבת מתאים שבכל אחד מהם יש סוללות. המטרה היא שיחידות כאלה של סוללות יוכלו להחליף בעתיד את רשתות החשמל המסורתיות ויקלו על הקמת תשתית להפקת אנרגיה לא מזהמת.

לדברי טסלה, המגה-פק יכול לגבות את רשת החשמל הארצית במקרים של ביקוש שיא לחשמל ואף להגיע להספקים גבוהים אם מחברים כמה יחידות מגה-פק ביחד עד לרמה של ג'יגה-ואט, מספיק כדי להאיר את כל סן פרנסיסקו במשך שש שעות.

על פי נתונים שמספקת טסלה, ישנה למגה-פק דחיסות אנרגיה גבוהה יותר בכשישים אחוזים כדי להוזיל עלויות וזמן, כל מגה-פק תופס ארבעים אחוזים פחות מקום, מצריך עשירית מהחלקים לבנייתו ויכול להיות מורכב במהירות גבוהה פי עשרה מכל פתרון אחסון אנרגיה אחר שקיים.

המגה-פק יוצא מהמפעל של טסלה מורכב כולו עם כל המערכות הפנימיות ומוכן לפעולה, כולל התוכנה הייעודית של טסלה ואמצעי בקרה שמתאים גם לרשת תשתיות גדולה וגם לרשת קטנה יותר. בדומה למערכות של טסלה ברכבים החשמליים שלה, גם ביחידות של המגה-פק אפשר לחבר מערכת שלומדת את הביצועים ובזכותה התוכנה מתעדכנת עם הזמן על מנת להשתפר ולהתייעל.  

יתרון נוסף של המגה-פק הוא היכולת להקים ולפרוש פרויקטים של אחסון אנרגיה במהירות גבוהה יותר ובאופן פשוט יחסית, כולל חיבורים למקורות חיצוניים כמו פאנלים סולריים וטורבינות רוח. כך למשל, בעזרת המגה-פק, ניתן להקים על שטח של כשנים עשר דונם, תחנת כוח לא מזהמת בהספק של ג'יגה-ואט אחד ובזמן של פחות משלושה חודשים, זמן מהיר פי ארבעה מהקמה של תחנת כוח מזהמת המופעלת באמצעות דלקים ובנפח דומה.

לדברי טסלה, חברת האנרגיה (Pacific Gas and Electric (PG&E אשר בסיסה בסן פרנסיסקו, מתכוונת להשתמש ולפרוש כמה יחידות של מגה-פק בקליפורניה כחלק מארבעה מקומות חדשים בהם החברה תיתן פתרונות אנרגטיים. הפרויקט הזה ייתן מענה חלופי למפעל שעובד בשעות השיא בצריכת החשמל ובמקום לבזבז כל יום מיליוני דולרים על הפעלת מפעל מזהם כזה, המגה-פק יכול לתת פתרון זול ופשוט יותר על ידי שימוש באנרגיה סולארית או אנרגיית רוח להפקת החשמל ובכך גם להפחית את רמת הזיהום.

טסלה התמקדה בשנים האחרונות בפתרונות אנרגטיים לבתי מגורים ולמבני תעשייה כמו ה- Powerwall שלה, שהיא סוללת ליתיום לשימוש ביתי הנטענת דרך פאנלים סולריים המותקנים על הבית עצמו או ה- Powerpack שעובד על עקרון זהה ונועד למבני תעשייה. אולם לטכנולוגיה הזו לא היה ביקוש רב ומתחילת שנת 2019 חלה ירידה בהתקנות של יחידות אלה, ירידה שהיא מגמה של השנים האחרונות.

מעבר לירידה בביקושים ובהתקנות, טסלה בעצמה סגרה מרכזי התקנות סולאריים ברחבי ארצות הברית, עצרה עסקה גדולה למכירת פאנלים סולאריים לרשת הום-דיפו וירדה בדירוג ההתקנות לטובת חברה מתחרה. למרות זאת, בטסלה טוענים שהם נמצאים בתהליך של שיפור בטכנולוגיה כדי להגדיל את הפריסה.

בנוסף, טסלה מאמינה שהמגמה העולמית לשימוש באנרגיה בת קיימא הולכת וגוברת וכך גם השימוש העתידי בסוללות נטענות. לטענת טסלה, רק בשנה האחרונה הותקנו פתרונות אנרגטיים של מוצרים בפיתוחה בהספק של ג'יגה-ואט לשעה כאשר כל ההספק המצטבר של שאר המוצרים הקיימים כבר, מגיע לסך של שני ג'יגה-ואט לשעה. על כן, טסלה צופה שבעזרת השימוש במגה-פק, המספרים הללו יעלו פי כמה בשנים הבאות.  

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button