fbpx

סוללות הקטנועים של קימקו יצילו ערים גדולות מהפסקות חשמל

פתרון מעניין, במסגרתו כולם מרוויחים שעשוי להוות בעתיד השראה ליצרנים נוספים.

בדומה ליצרנים אחרים כמו הארלי דוידסון עם מותג ה-LiveWire שלה לדוגמא, גם בקימקו החליטו שהם מפרידים את הפעילות החשמלית ויוצרים לה מיתוג משלה – כך נולדה Ionex, החטיבה החשמלית של היצרנית הטאיוונית. ב-Ionex, ממש כמו בגוגורו – יצרנית קטנועים חשמליים אחרת מטאיוואן, מתמקדים בטכנולוגיה של Battery Swap – סוללות מתחלפות שמאוחסנות ב"כוורת" ייעודית.

הרעיון מאחורי כוורת זו הוא שלא יהיה אף פעם מחסור בסוללות טעונות – בכל פעם שהסוללה מגיעה אל סוף תכולתה, הרוכב קופץ לאחת מהכוורות הללו, שנמצאות בדרך כלל במקומות מרכזיים ומוציא ממנה סוללה טעונה במלואה – כשאת הסוללה הריקה שלו הוא מכניס לכוורת – וכך נוצר לנו סייקל של טעינות.

רוצים לקבל את כל העדכונים על אופנועים, קטנועים ורכבים חשמליים בארץ ובעולם ישירות לנייד? הצטרפו לערוץ EV Magazine בטלגרם

בקימקו חשבו כיצד אפשר לנצל את מקור הכח הזה כדי להועיל ליקום, והציגו את ה-Smart Streetlights system – מערכת שמחברת בין תאורת הרחוב והרמזורים לכוורת הסוללות – כך, במקרה של הפסקה חשמל, הכוורת, שעושה שימוש באנרגיית השמש, תמשיך את אספקת החשמל לעיר.

אופנוע חשמלי של קימקו Ionex

רעיון ממש מעולה ויעיל.

במקרה או שלא, החשיפה של קימקו באה זמן קצר לאחר אירוע הפסקת חשמל משמעותי בטאיוואן, במהלכו נשארו מליוני בני אדם ללא חשמל – לא צריך להסביר יותר מידי למה זה גרוע ואפילו מסוכן – החל ממסעדות ועד בתי חולים, כולם נפגעו מהפסקת החשמל הזו.

אך מי שלא נפגע היו אלו רוכבי הקטנועים החשמליים של גוגורו (שהגיעה לא מזמן גם לישראל), שכוורות הטעינה שמטעינות את סוללות הקטנועים שלהם המשיכו לעבוד כרגיל הודות לחוסר התלות שלהן במערכת החשמל העירונית.

לפי הדיווחים מטאיוואן, גם המשאבות בתחנות הדלק הפסיקו לעבוד בעקבות הפסקת החשמל ההיא… נצחון החשמל על הדלק.

מה שלא עבד לחברת בטר פלייס של היזם הישראלי שי אגסי (שהקדימה את זמנה) נדמה כי תופס היום תאוצה יותר ויותר – גם בסגמנט הדו-גלגלי עם חברות כמו קימקו וגוגורו, וגם בסגמנט המכוניות, עם חברות כמו NIO שאימצו לעצמן את נושא החלפת הסוללות.

מאמרים נוספים

תגובה אחת

  1. כור גרעיני ניסיוני בבריטניה בפריצת דרך בהפקת אנרגיה ,ושברה שיאים היא הצליחה להפיק 59 מגה-ג'אול בתוך שתי דקות שזה כפול מהשיא הקודם המשמעות היא פריצת דרך בהפקת אנרגיה נקיה והצעדת העולם לגמילה מהפקה מחומרים מזהמים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button