אאודי משיקה את ה-A6 אי-טרון וה-S6 אי-טרון

מכונית הספורטבק החשמלית, שתהיה זמינה גם בגרסת אוואנט, תהיה הדגם השני בייצור סדרתי שעושה שימוש בפלטפורמת ה-PPE של אאודי, המיועדת לרכבים חשמליים יוקרתיים.

יותר משלוש שנים חלפו מאז נחשפה לראשונה האאודי A6 אי-טרון בשנת 2021. הפיתוח לקח לא מעט זמן, ואחת מהסיבות העיקריות לכך היא העובדה שהאאודי A6 אי-טרון היא בסה"כ המכונית החשמלית השנייה של אאודי שעושה שימוש בפלטפורמת ה-PPE, שמיועדת לרכבים חשמליים יוקרתיים – הדגמים הפחות יקרים של אאודי, כמו למשל האאודי Q4 אי-טרון, נשענים על פלטפורמת ה-MEB של קונצרן פולקסווגן.

שני הרכבים הראשונים שהגיעו לייצור סדרתי על בסיס פלטפורמת ה-PPE הם אאודי Q6 אי-טרון ופורשה מקאן החשמלי – כך שאתם יכולים כבר להבין לאיזה סוג של רכבים הפלטפורמה הזו מיועדת. ה-PPE פותחה בשיתוף פעולה של אאודי ופורשה.

בקצרה, ובהשוואה לפלטפורמת ה-MEB, פלטפורמת ה-PPE היא יותר מהכל – עם אופציה לשדך לה מנועים חשמליים חזקים יותר, בסיס גלגלים גמיש בין 2,890 מ"מ ועד ל-3,081 מ"מ ומרווח גחון גמיש, בין 15 ס"מ ל-21 ס"מ – מה שאומר שאפשר לבסס עליה מגוון רחב של דגמים חשמליים, מדגמי סדאן ועד דגמי פנאי.

רוצים לקבל את כל העדכונים על רכבים חשמליים בארץ ובעולם ישירות לנייד? הצטרפו לערוץ EV Magazine בטלגרם

לפלטפורמת ה-PPE ניתן לשדך סוללות גדולות ובעלות נפח גדול יותר, מה שיכול לבוא לידי ביטוי בטווח נסיעה משופר, וגם ביצועי הטעינה שהיא מציעה טובים יותר – פלטפורמת ה-PPE תומכת בהספק טעינה מהירה של 270 קילוואט, המאפשרת טעינה מ-10% ל-80% בתוך כ-20 דקות בלבד ותוספת של 100 ק"מ לטווח בתוך דקות בודדות.

כעת, הדגם השני של אאודי שנבנה על בסיס פלטפורמת ה-PPE והשלישי בסה"כ, מגיע לייצור. האאודי A6 אי-טרון תיוצר בשתי תצורות: ספורטבק ואוואנט (סטיישן). זוהי מכונית האוואנט החשמלית של אאודי. גם הספורטבק וגם האוואנט יהיו זמינות בגרסאות S שריריות.

בחוץ

מבט על העיצוב החיצוני של אאודי A6 אי-טרון

גדלי הגלגלים נעים מ-19 אינטש באאודי A6 אי-טרון ספורטבק ו-20 אינטש ברמת הגימור S ליין ובאאודי S6 אי-טרון ספורטבק, עם אופציה לשדרג לגלגלי 21 אינטש.

חלקו האחורי של אאודי A6 אי-טרון

באאודי שמים דגש גדול גם על נושא התאורה. תפקידם של פנסי האאודי A6 אי-טרון, שמעוצבים בעיצוב תלת-מימדי, עם מגוון וריאציות של חתימה דיגיטלית הוא בראש ובראשונה להאיר את החושך, אבל זה לא נגמר שם. באאודי הבינו שמערכת התאורה יכולה לתרום לשיפור בטיחות הנוסעים ברכב והמשתמשים האחרים בדרך –  אחת הדוגמאות היא מערכת לזיהוי קרבה, שמתריעה דרך הפנסים האחוריים שמגיעה אל האאודי A6 אי-טרון בגרסה חדשה ומשופרת וכוללת התראה על תאונה וסכנות אחרות בדרך. באאודי מגדירים את נושא התאורה כ"חלק מהד.נ.א של היצרן", לא פחות ולא יותר.

בפנים

פנים הרכב וסביבת הנהג באאודי A6 אי-טרון

תא הנהג של האאודי A6 אי-טרון הוא מהעמוסים שראינו בזמן האחרון, עם עשרות כפתורים ושלל מסכי תצוגה שמתאחדים למסך אחד – ה"במה הדיגיטלית" הזו נמתחת כמעט מקצה אל קצה ומציעה לנוסע שלצד הנהג מגוון אפשרויות בידור כמו צפייה בסרטים בלי להפריע לנהג. ניתן להוסיף גם תצוגה עילית, שמקרינה מידע חשוב על השמשה הקדמית בצידו של הנהג.

האאודי A6 אי-טרון מקבלת עדכונים "דרך האוויר" (OTA), מה שאומר שפונקציית תכנון הדרך של אאודי, שמציגה את הדרך היעילה ביותר בהתחשב במצב הסוללה ועמדות הטעינה הזמינות לאורך המסלול, תשאר תמיד מעודכנת. מערכת המולטימדיה של האאודי A6 אי-טרון מגיעה גם עם חנות אפליקציות גדולה, הפעלה קולית משופרת עם העוזרת הקולית של אאודי שיודעת לענות על מגוון שאלות – כמו למשל מהו מזג האוויר הצפוי בהמשך הדרך. במידה והעוזרת לא יודעת את התשובה, היא פונה לצ'אט GPT כדי לקבל את המידע.

מראות וירטואלית מוצעות גם כן כאביזר אופציונאלי, כשאת מקומן של המראות הרגילות מחליפה מצלמה, שמשדרת תמונה למסכים שממוקמים מתחת לידית הדלת. משטח טעינה אלחוטי מגיע כסטנדרט.

המושבים האחוריים באאודי A6 אי-טרון

האאודי A6 אי-טרון ספורטבק וגם האאודי A6 אי-טרון אוואנט מציעות תא מטען אחורי בנפח של 502 ליטר ללא קיפול מושבים אחוריים – מה שאומר שלמרות שמכוניות סטיישן נתפסות ככאלו עם נפח תא מטען נדיב יותר, אנחנו רואים שאין הבדל מהותי בין השתיים. לאאודי A6 אי-טרון יש גם תא מטען קדמי, בנפח של 27 ליטר.

הגג הפנורמי של האאודי A6 אי-טרון מעניק לנוסעים ברכב את השליטה על כמות קרני השמש שיחדרו פנימה – ניתן להכהות אותו או להבהיר אותו, בלחיצת כפתור.

מערכת שמע מבית Bang & Olufsen עם רמקולים במשענות הראש של המושבים משלימה את חוויית הנסיעה באאודי A6 אי-טרון.

המטרה: טווח נסיעה

אאודי A6 אי-טרון לבנה בנסיעה על כביש דו סיטרי

באאודי מבינים כי "חרדת הטווח" עדיין מהווה חסם ברכישת רכב חשמלי, והמשימה למהנדסים ולמעצבים הייתה לשים דגש על האירודינמיות של הרכב, האלמנט השני בחשיבותו בהשפעה על טווח הנסיעה לאחר נפח הסוללה.

אחרי 1300 סימולציות ו"אינספור" שעות של מנהרת רוח, חזרו המהנדסים והמעצבים של אאודי עם התוצאה של מקדם גרר של 0.21, מה שמשפיע לטובה על טווח הנסיעה של הרכב. לפי אאודי ה-A6 אי-טרון ספורטבק הוא הרכב הכי אירודינמי בהיסטוריה של היצרן – כן.

זה לא סוד שהאאודי A6 אי-טרון והאאודי Q6 אי-טרון חולקים לא מעט מאפיינים, כמו למשל סוללה בנפח זהה של 100 קוט"ש. ועדיין, ובזכות הבדלים בגובה הרכב ובמשקל – גובה האאודי A6 אי-טרון עומד על 1,487 מ"מ מול 1,685 מ"מ של האאודי Q6 אי-טרון, משקלו של האאודי A6 אי-טרון עומד על 2,750 ק"ג מול 2,940 ק"ג, רכב הספורטבק החשמלי מחזיק ביתרון מובהק בטווח הנסיעה מול רכב הפנאי החשמלי.

אאודי A6 אי-טרון מציע טווח נסיעה מירבי של 756 ק"מ מול טווח נסיעה מירבי של 625 ק"מ שמציע האאודי Q6 אי-טרון – מי שטווח הנסיעה נמצא בראש מעיניו והוא מסוגל לוותר על היתרונות של רכב פנאי, עדיף לו שיבחר באאודי A6 אי-טרון. טווח הנסיעה של האאודי A6 אי-טרון בגרסת האוואנט מעט נמוך יותר, ועומד על 720 ק"מ.

טווחי הנסיעה בעולם האמיתי צפויים לנוע באיזור ה-600 ק״מ לאאודי A6 אי-טרון (או כ-550 ק״מ בגרסת האוואנט), לעומת טווח של כ-500 ק״מ לדגם הפנאי, אאודי Q6 אי-טרון.

טעינה ואנרגיה

רכבי אאודי A6 ו-S6 אי-טרון מחוברים לעמדות טעינה מהירות

אחד מהיתרונות של פלטפורמת ה-PPE הוא תמיכה בהספק טעינה מהירה גבוה – לאאודי A6 אי-טרון יש הספק טעינה מקסימלי של 270 קילוואט, מה שמאפשר לעמדת טעינה בהספק תואם למלא את סוללת הרכב מ-10% ל-80% בתוך 21 דקות בלבד, ולהוסיף טווח של 100 ק״מ בכ-6 דקות בלבד.

האאודי A6 אי-טרון מגיעה עם מערכת ניהול טמפרטורת סוללה, מערכת בלימה רגנרטיבית שמאפשרת לנהג לאחזר חלק מהאנרגיה שהושקעה ותמיכה ב-Plug & Charge, ״חבר וטען״ בעברית, טכנולוגיה המאפשרת לעמדת הטעינה לזהות את הרכב החשמלי שמתחבר אליה, ובכך לאפשר טעינה של הרכב ללא צורך באפליקציה, בכרטיס אשראי או בצ׳יפ, ברגע שמחברים את הרכב לעמדה הרכב מתחיל להטען, בדומה לחווית הטעינה ברכבי טסלה.

ביצועים ונהיגה

מבט קדמי על אאודי A6 אי-טרון לבנה בנסיעה על כביש

אאודי A6 אי-טרון זמינה ב-4 ואריאציות שונות:

  • אאודי A6 אי-טרון ספורטבק ואוואנט פרפורמנס, הנעה אחורית, הספק של 362 כ"ס, תאוצה מ-0 ל-100 בתוך 5.4 שניות, מהירות מירבית 210 קמ"ש. 
  • אאודי S6 אי-טרון ספורטבק ואוואנט, הנעה כפולה, הספק של 496 כ"ס (543 כ"ס עם בקרת זינוק), תאוצה מ-0 ל-100 בתוך 3.9 שניות (עם בקרת זינוק), מהירות מירבית 240 קמ"ש.

מערכת בלמי אוויר אופציונאלית כאן, עם שליטה על עוצמת החזרה לפי תנאי הדרך, מה שבא לידי ביטוי בנוחות נסיעה משופרת, מרכיב חשוב ברכב במשקל של כ-2.7 טונות. באאודי S6 אי-טרון ספורטבק ואאודי S6 אי-טרון אוואנט בעלי ההנעה הכפולה, מתחלקת אספקת המומנט בהתאם לתנאי הנסיעה.

האאודי A6 אי-טרון מגיע עם מספר פיצ'רים המסייעים לנהג: מערכת משודרגת לסיוע בחנייה, מצלמה אחורית, זיהוי תמרורים, בקרת שיוט אדפטיבית, התראה על סטייה מנתיב, התראה על עייפות נהג ועוד… בסה"כ רשימה די סטנדרטית עם פיצ'רים שכבר ראינו לפני ברכבים חשמליים חדשים.

מחיר? 

האאודי A6 אי-טרון והאאודי S6 אי-טרון יהיו זמינים לרכישה לא לפני חודש ספטמבר, אך בחברה כבר מפרסמים את המחירים: 

  • אאודי A6 אי-טרון ספורטבק פרפורמנס יעלה 75,600 אירו
  • אאודי A6 אי-טרון אוואנט פרפורמנס יעלה 77,250 אירו 
  • אאודי S6 אי-טרון ספורטבק יעלה 99,500 אירו 
  • אאודי S6 אי-טרון אוואנט יעלה 101,150 אירו 

באאודי אומרים כי בעתיד הם יחשפו גם גרסה נוספת של האאודי A6 אי-טרון, עם סוללה בנפח קטן יותר, ומחיר נמוך יותר.

מקורות זרים מדווחים כי במקביל להשקת גרסאות הספורטבק והאוואנט, באאודי עובדים גם על גרסאות RS ספורטיבית, עם הספק גבוה יותר, גובה נמוך יותר ושינויים קוסמטיים נוספים שתורמים לחזות הספורטיבית ואירודינמיות משופרת.

עדיין מוקדם לקבוע בוודאות מה יהיה המחיר של הדגמים החשמליים החדשים של אאודי אם וכאשר הם יגיעו לישראל, אבל אנחנו תמיד יכולים להעריך על בסיס דגמים נוספים ועל בסיס דגמי המתחרים.

לדוגמא: מרצדס EQE 350 פלוס, שעלותה נעה מ-590,467 ש"ח לגרסת האלקטריק ועד ל-730,467 ש"ח לגרסת ה-Electric ART AMG Line והב.מ.וו i5, שמחירו נע מ-579,900 ש"ח ועד ל-859,900 ש"ח עבור ב.מ.וו i5 בגרסת M60 xDrive.

המספרים של אאודי במחצית הראשונה של 2024

קבוצת אאודי מסרה 843,991 רכבים בששת החודשים הראשונים של שנת 2024, וזה כולל את המותגים אאודי, בנטלי ולמבורגיני, ואת מותג האופנועים דוקאטי. מספר זה נמוך באופן משמעותי מכמות הרכבים שמסרה הקבוצה בששת החודשים הראשונים של שנת 2023, שעומד על 919,548.

בעוד שמספר המסירות הכללי נמצא בירידה, ברכב החשמלי נרשמה דווקא עלייה – באאודי מדווחים על מסירות של 76,657 רכבים חשמליים בחצי השנה הראשונה של 2024 מול 75,647 רכבים חשמליים שנמסרו ללקוחות בחצי השנה הראשונה של 2023 – עלייה של 1.3%.

באירופה, רושמת אאודי ירידה של 1.7% במסירות הרכבים החשמליים עם 48,332 יחידות ובארה"ב היא רושמת עלייה משמעותית של 10.2%, הודות ל-11,121 יחידות שנמסרו ללקוחות.

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button