טסלה צפויה להגדיל את מספר המשלוחים שלה בשנה הבאה בשליש ביחס לשנה הנוכחית, כך לפי תחזיות שפורסמו למשקיעים על ידי חברת הניתוח וודבוש (Wedbush). כותב הדו״ח, דן איבס, מאמין כי מספר המשלוחים של החברה בשנה הבאה צפוי לגדול בכשלוש מאות אלף רכבים ביחס למשלוחים בשנה הקרובה.
בשנה שעברה מסרה טסלה חצי מיליון רכבים, והשנה יעדי החברה, על אף שלא פורסמו (או הודלפו) רשמית, עומדים על בין 840 אלף למיליון רכבים. אחרי ההצלחה בהגדלת המספרים בשנה שעברה, יעד מיליון הרכבים בשנה של טסלה הוא כמעט מובן מאליו, למרות העדר התייחסות רשמית.
לאחרונה (ובדומה למתרחש בסיומו של כל רבעון) ״הודלף״ מייל פנימי של החברה ממאסק לעובדים, הוא הפציר בעובדי טסלה להתכונן לקראת ״הגל הגדול ביותר בהיסטוריה של טסלה״. שבועיים לפני סוף הרבעון השלישי ורגע לפני עליית המספרים של סוף השנה, מעניין לגלות עד כמה הביקוש לטסלה עלה.
מתחילת השנה צברה טסלה כ-386 אלף הזמנות, כך שלמרות שמדובר בעלית משמעותית ביחס לשנת 2020 (שלמרות המגיפה לא מנעה מטסלה לעמוד ברף החצי מיליון), המספר עדיין מציב את טסלה באיחור בהגשמת יעד מיליון המשלוחים.
כך או כך, טסלה בכיוון הנכון – עם הכניסה שלה לשווקים חדשים הן כחברה (זוכרים את היום בו לא ראינו טסלה בכבישי הארץ?) והן ברמת הדגמים (הפלישה של מודל Y מסין לאירופה ובקרוב גם אלינו). במקביל, תחילת הייצור הצפויה של הסייברטראק בתחילת השנה הבאה מסמנת אותה כשנה אדירה עבור טסלה – שתוכל למצוא את עצמה מוכרת ומוסרת 1.3 מיליון רכבים, וקל לדמיין אותה מגיעה למספר אפילו גבוה מכך.

אמנם, התחרות של טסלה הופכת לקשה מיום ליום. רק בשבוע האחרון התחילה ריביאן בייצור של הטנדר החשמלי הראשון– R1T ופורד הודיעה על הגדלה במאות מיליון דולרים של תקציב הייצור ל-F150 החשמלי, שהגיע גם הוא לגרסת טרום-ייצור.
עם הפיכת סקטור הרכב החשמלי לסקטור התופח במהירות מדהימה ברחבי העולם, יותר ויותר חברות מתכננות להיכנס אליו, ומחפשות להשיג שליטה על נפח מהשוק לפני שיהפוך למשמעותי מדי, ואת טסלה למונופול בתוכו.
על מנת להמשיך ולהיות הכוח הדומיננטי בעולם הרכב החשמלי, על טסלה לצמוח בקצב שגדול מקצב המעבר של החברות הגדולות, שכבר היום מייצרות פי עשרים ויותר רכבים ממנה בכל שנה, אך עדיין רק שבריר ממספר הרכבים החשמליים שטסלה מייצרת.
אם הענקיות יצליחו לחשמל את פסי הייצור שלהן במהירות, הן יוכלו לשבור את היתרון של טסלה בזכות הצפה של השוק בדגמים חשמליים.
בינתיים, לטסלה עדיין יש יתרון הן בטכנולוגיה והן במספרי המכירות על (כמעט) כל יצרן חשמלי בשוק – והיכולת שלה להגדיל את היכולות הלוגיסטיות שלה נמצאת בלב התחרות על שימור היתרון. הגדלה שכזו משמעותה שאנחנו עשויים לראות זמינות טובה יותר לרכבים של טסלה בכל מקום בעולם, ובפרט בישראל, בה החברה כבר עכשיו זוכה לפופולריות יחסית עצומה.
