מאמר זה מתייחס להשכרה של רכב חשמלי בארץ. אם אתם מתעניינים בהשכרת רכב חשמלי בחו"ל, תוכלו לקרוא עוד בנושא במדריך השכרת רכב חשמלי בחו"ל.
ישנן סיבות שונות ומגוונות לבחור בהשכרת רכב בישראל. החל ממי שאינו גר בארץ ומחפש רכב שישמש אותו לביקור, דרך מטיילים עם ציוד רב שלא מעוניינים להסתבך עם תחבורה ציבורית, או מי ששוקלים קניית רכב חשמלי ומעוניינים להתנסות בחוויה בטרם הרכישה. שוק הרכבים החשמליים שכובש את העולם במהירות, אינו נמצא בתפוצה רחבה בשוק השכרת הרכבים בארצינו זבת החלב והפקקים. עם זאת, לבחירה בהשכרת רכב חשמלי יתרונות משמעותיים.
מי שהתנסה בנהיגה ברכב חשמלי ודאי מכיר את ההבדלים בנוחות וחוויית הנסיעה. המנוע השקט של הרכב והתאוצה המהירה והחלקה מאפשרות נסיעה נוחה ונעימה יותר. לזה נוסף החיסכון בעלויות הדלק, כאשר לרוב מוצעת טעינה כלולה במחיר. למי מאיתנו שחושבים על טובת כדור הארץ, רכבים חשמליים הוכחו לא פעם כמזהמים משמעותית פחות מרכבי בנזין וגם רכבים היברידיים.
מה צריך לקחת בחשבון כששוכרים רכב חשמלי?
ממש כמו במקרה של רכישה או ליסינג לרכב חשמלי, כדאי לבדוק מספר גורמים כדי להבטיח את נוחות חוויית הנסיעה:
עמדת טעינה מקומית
למרות ריבוי תשתיות הטעינה בישראל, כדי להבטיח חוויה נוחה ככל הניתן, מומלץ לבדוק אם קיימת עמדת טעינה לרכב חשמלי במקום שהותכם. בין אם מדובר במלון, דירת נופש, אתר קמפינג או דירה של משפחה או חברים, עמדת טעינה קבועה בחניה תבטיח ראש שקט בנסיעה. בעוד שכאמור, תשתית הטעינה בישראל מספקת פריסה רחבה של עמדות (למידע נוסף ראו מפת עמדות טעינה לרכב חשמלי), טעינה ציבורית עלולה להיות יקרה יותר, ונוחה פחות מאשר יציאה לדרך עם סוללה מלאה לאחר הלילה. מידע עבור מלונות בהם זמינות עמדות טעינה ניתן למצוא בעמוד מלונות עם עמדות טעינה לרכב חשמלי.
כבל לטעינה ציבורית
מעבר לכך בנסיעות ארוכות ומרובות, לעיתים ישנו צורך גם בעצירה ארוכה לטעינת הסוללה בדרך. מומלץ לוודא שהרכב מגיע מחברת ההשכרה עם כבל Type 2 לטעינה ציבורית, שכן מרבית העמדות הציבוריות האיטיות אינן מצויידות בכבל (בכלל עמדות הטעינה המהירות ישנו כבל מובנה בעמדה), ואין טעם לרכוש כבל חדש לתקופה כה קצרה.
אחוז הסוללה
כדאי לשים לב לסעיף הטעינה בחוזה ההשכרה. חברות מסויימות מאפשרות טעינה כלולה במחיר. הדבר מגולם לרוב במחיר הרכב, ואם יש אפשרות בחירה, לבדוק עד כמה האפשרות כדאית. אם אתם מתכננים לנסוע הרבה, כדאי ללכת על האופציה עם הטעינה הכלולה ולהינות מראש שקט ללא הגבלת כמות טעינה. אם, לעומת זאת, אינכם מתכננים נסיעות מרובות, ייתכן שעדיף לוותר על הסעיף ולשלם בעצמכם על הטעינה. במקרה זה לרוב תקבלו את הרכב טעון במלואו או ברובו מחברת ההשכרה. כדאי לשים לב ולתעד את אחוז הסוללה שקיבלתם, שכן תצטרכו להחזיר את הרכב עם אחוז דומה.
אבזור נוסף
אבזור נוסף כמו מטען נייד לרכב חשמלי, הנקרא גם "כבל סבתא", יכול להוות תוספת לא רעה לחוויית הנסיעה. מדובר בכבל טעינה שמצידו האחד מתחבר לשקע טעינת הרכב, וצידו השני מצוייד בחיבור לשקע חשמל ביתי. על אף טעינתו האיטית במיוחד, במקומות מעט מרוחקים מתשתיות טעינה הוא יכול להוות פיתרון שימושי עבור מטיילים שמתכוונים לעצור במיקומים בהם יש להם גישה לשקע חשמל עם הרכב. מלבד חיבורו לשקע הביתי, ניתן לבצע בו גם טעינת רכב חשמלי מרכב אחר באמצעות V2L, עבורה תצטרכו להשיג גם מתאם.
כמו בכל השכרת רכב, בדיקת כיסוי החברה במקרה של נזק לרכב החשמלי חשובה ביותר. מחיר ההשכרה משתנה בהתאם לגובה הכיסוי, והשירותים הניתנים. מומלץ לבדוק היתכנות להפעלת שירות חילוץ במקרה של היתקעות בצד הדרך ללא טעינה, במסגרת הכיסוי הניתן בהשכרה.
איפה ניתן לשכור רכב חשמלי בישראל?
נכון לכתיבת שורות אלה, החברה הגדולה היחידה שמאפשרת את האפשרות לשכור רכב חשמלי הינה אלדן. קיימות חברות מקומיות קטנות ופחות מוכרות שמציעות גם הן שירות השכרה לרכב חשמלי, כמו Hagar Rent, אך במבחר מצומצם יותר. חברות גדולות כמו הרץ, אביס, יורופקאר ואפילו אתר השכרות הרכב של בוקינג, אינם מאפשרים השכרת רכב חשמלי.
כמה עולה לשכור רכב חשמלי בישראל?
מחיר השכרת הרכב, בין אם חשמלי ובין אם לא, משתנה בהתאם לגורמים שונים. משך ההשכרה, כמה זמן מראש תבצעו את ההזמנה, גיל הנהג, מקום איסוף הרכב, אבזור הרכב (כמו הוספת כיסא תינוק למשל) וכן הכיסוי וההשתתפות העצמית במקרה של תאונה, כולם בעלי השפעה על המחיר.
בעקבות המחסור בתחרות בתחום, השכרת רכב חשמלי מעט יקרה יותר מרכבי הבנזין המוצעים. עם זאת, בהפחתת עלויות הדלק, ובהתחשב בעובדה שמוצע בעסקה כיסוי מקיף, ההבדל מצטמצם, במיוחד כאשר עלויות הטעינה נכללות במחיר.
באלדן ניתן למצוא פיאט 500e בכ- 330 שקלים ליום. עבור BYD אטו 3, יונדאי קונה חשמלית או ג'ילי גיאומטרי C, תשלמו כ- 380 שקלים ליום. בדרגת מחיר מעט גבוהה יותר תמצאו את יונדאי איוניק 5 בכ-410 שקלים ליום, סקודה אניאק בכ-430 ליום, ודגמי הטסלה נמצאים בפסגת המחיר, כאשר את טסלה מודל 3 תמצאו בכ-460 שקלים ליום, ועבור טסלה מודל Y תאלצו להיפרד מכ-650 שקלים ליום.