בזמן שאנחנו מדברים פה על טווחי נסיעה, תאוצות מ-0 ל-100 קמ"ש ושאר ירקות, באקספנג כבר עובדים על הדבר הבא.
כל כמה זמן צריך להחליף צמיגים? איך שומעים את הצופר באוויר? (ישראל…) האם מותר לעקוף מימין? כמה רעש הרכב ייצור? והאם צריך לעבור טסט מחדש?
יש לנו כל כך הרבה שאלות על המכונית המעופפת של אקספנג 🙂
על הנייר, הרעיון נראה פשוט – היא בסה"כ מכונית חשמלית רגילה שמישהו חיבר לה פרופלורים של רחפן רק בגודל מלא – בשפה המקצועית המערכת הזו נקראת Multicopter. פשוט או לא (לא באמת) בכל מקרה זה מרשים לראות את שני הטונות האלו עולים לאוויר ומרחפים בצורה כה יציבה.
אב הטיפוס המוצג בסרטון הוא שדרוג של דגם ה-AeroHT שנחשף לראשונה לפני כשנה. בסרטון המצורף המכונית החשמלית המעופפת ממריאה לגובה של 10 מטרים מעל הקרקע, מסתובבת באוויר ואף נוחתת בבטחה על הקרקע.
המטרה היא כמובן – להילחם בבעיית גודש התנועה הבלתי נסבלת ממנה סובלים בכל העולם וגם בישראל – דמיינו שאתם עומדים בפקק הרגיל בדרך לעבודה, לגן, לאימון או לסידורים ואז פתאום, בלחיצת כפתור, ממריאים לאוויר וטסים מעל המכוניות… ואז נשאלת השאלה – מה קורה אם אתם לא היחידים שיש להם מכונית מעופפת (ואתם לא) – האם זה לא אומר שהפקק פשוט עובר לאוויר?
יחלוף עוד הרבה זמן עד שבאקספנג יוכלו להפוך את המכונית המעופפת למוצר שנמכר ללקוחות פרטיים. צריך להתמודד עם לא מעט אתגרים כמו זמן תעופה, יכולת שליטה באוויר, ולהפוך את מערכת הרוטורים למתקפלת, וזה רק "על קצה המזלג" – אבל עם תקציב של חצי מיליארד דולר, צוות מהנדסים שלא עובד על שום דבר אחר, אב טיפוס קיים והדבר החשוב ביותר – גיבוי ממשלת סין לעניין הזה, יש מצב שאשכרה נראה כאן דגם מייצור סדרתי של מכונית מעופפת בשנים הקרובות.
כמה קרובות? זאת לא נדע אבל מה שכן ידוע שהסינים לא משחקים משחקים ושתחום ה-eVTOL תופס תאוצה ושכדאי לשים עליו עין.
תחום נוסף שבאקספנג רוצים לתת עליו דגש הוא המוניות – בחודש שעבר הוצגה באירוע בדובאי ה-X2 – אב טיפוס למונית מעופפת עליו עובדים באקספנג.
הון עצום + אמירתים שכבר לא יודעים מה לעשות איתו אחרי שהם קנו ארמונות, כל סופר-קאר אפשרי (והפכו אותו למוזהב) ונמר מחמד לבקן, זה בדיוק השילוב שאתה רוצה שיהיה בסביבה כשאתה מציג רעיון שאפתני כמו מונית מעופפת.
לא מן הנמנע שהמדינות הראשונות בהן נראה שמיים מלאים במכוניות מעופפות יהיו במדינות האיחוד.
לכאורה זהו פתרון מושלם לרכבי חירום כמו ארגוני רפואת חרום-הצלה .לשימוש פרטי זה נראה מיותר לבינתים מבחינת יכולת-תועלת וכנראה לוודאי גם מחיר