fbpx

משוויצה בטנדר החשמלי שלה: ריביאן משחררת סרטון שמדגים את יכולות ה-R1T

דריפטים בכביש ובשטח, באמפים, טיפוסים וגרירות - עכשיו אנחנו ממש רוצים כזה.

בסרטון שפורסם לאחרונה, אנחנו מקבלים הצצה ל-8 מצבי הנהיגה שמציע הטנדר החשמלי של ריביאן, ה-R1T – ארבעה מהם ייעודים לנסיעת כביש וארבעה ייעודיים לנסיעת שטח, שמשנים את גובה הרכב, קשיחות המתלים, תגובת דוושת התאוצה ואת חלוקת הכח של ההנעה הכפולה.

בסרטון מככב ה-R1T בגרסה החזקה ביותר שלו, עם 4 מנועים חשמליים שמייצרים יחד הספק של 835 כ"ס.

במצב ספורט, יורד הטנדר החשמלי לגובה הנמוך ביותר, המתלים מוקשחים, נשלח הכי הרבה כח לגלגלים האחוריים ובקרת היציבות מוחלשת, מה שמתבטא ב…. ובכן, אתם יכולים לראות בעצמכם בסרטון.

רוצים לקבל את כל העדכונים על רכבים חשמליים בארץ ובעולם ישירות לנייד? הצטרפו לערוץ EV Magazine בטלגרם

במצב דריפט-שטח (Off Road Drift) בקרת היציבות כבויה לחלוטין, המתלים מוקשחים ואספקת הכח מתרכזת בגלגלים האחוריים – שילוב שנותן דרור לזנב. בשונה ממצב הספורט, כאן הרכב יושב גבוה יותר, ועוצמת הבלימה הרגנרטיבית גדלה.

מצב ראלי (Off Road Rally) מתפקד כגרסה מרוככת של מצב הדריפט שטח, עם בקרת יציבות מעורבת חלקית שמאפשרת את זריקות הזנב אך בצורה נשלטת יותר.

מצב Off-Road Auto מעלה את הרכב לגובהו המקסימלי של של כ-35 ס"מ, מכוון את המתלים לרכות, שומר על עוצמה רגילה של בלימה רגנרטיבית ומחלק את הכוח בצורה שווה בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים.

מצב Off-Road Rock Crawl כשמו כן הוא – נועד לטיפוסים סלעים. מאפיניו דומים למצב Off-Road Auto למעט מתלים מוקשחים מעט יותר.

מצב All Purpose נועד לשימוש יומיומי, כשכל המאפיינים נותרים במצב סטנדרטי.

מצב Conserve נועד לחיסכון מקסימלי באנרגיה – עוצמת הבלימה הרגנרטיבית מוגברת למקסימום, הרכב עובר לעשות שימוש במנועים הקדמיים בלבד, וגובהו מונמך.

המצב האחרון הוא מצב ייעודי לגרירה של נגרר – המתלים מוקשחים, הבלימה הרגנרטיבית בעוצמת מקסימום וגובה הרכב מונמך. 

מצב אחד שלא נראה בסרטון והוא מגניב ביותר שאי אפשר שלא לדבר עליו, הוא מצב ה-Tank Mode, שנועד לחלץ את הרכב ממקומות צפופים.

צפו בסרטון וגלו איך זה עובד >>

ממש עוד מעט, תצטרך ריביאן להתמודד עם תחרות לא פשוטה – בשנים הקרובות יגיעו לייצור ה-F-150 לייטנינג, הטנדר החשמלי של פורד, הסילברדו החשמלי של שברולט, והראם החשמלי עליו מדברים כבר בדודג', שיוצעו גם בגרסאות שיהיו זולות יותר מגרסת הבסיס של ה-R1T, שמחירה עומד כיום על יותר מ-67,000 דולרים.

ה-R1T הוא ללא ספק מרשים, אבל במחיר כזה, הוא רחוק מלהיות טנדר חשמלי להמונים.

מאמרים נוספים

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button