
קיה EV9, רכב הפנאי החשמלי, המציע תצורה 6 או 7 מושבים, מגיע לישראל בשתי גרסאות. ה-EV9 מבוסס על פלטפורמת E-GMP מבית יונדאי-קיה, הנותנת לדגם תא נוסעים מרווח וטווח נסיעה גבוה, עליה מבוססת גם גרסת 7 המקומות הצפויה של יונדאי – איוניק 9.
מאז גרסת הייצור של ה-EV9 נחשפה לראשונה לפני יותר משנה, הדגם הספיק לקטוף את תואר ״רכב השנה העולמי״ ו-״רכב השנה לנשים״ לשנת 2024.
הדגם מצטרף להיצע המצומצם יחסית של רכב חשמלי עם 7 מקומות בישראל – המתחרות העיקריות שלו הן BYD טאנג, ומרצדס EQB, אך שתיהן קטנות ממנו ומציעות טווח נסיעה נמוך יותר. למרות זאת, מחירו של הרכב מתחיל ממספר לא נמוך בכלל – 429 אלף שקלים, כך שלמרות שמדובר בדגם עם נתונים מרשימים, אנחנו לא צופים ששוק רכבי ה-7 מקומות החשמליים הולך להתעורר לעת עתה.
טווח, סוללה, הנעה

למרות הסוללה הזהה, לגרסת הפרימיום יש טווח מוצהר גבוה יותר שעומד על 563 ק״מ לפי התקן, לעומת גרסת ה-GT-Line שמציעה 505 ק״מ לפי התקן. ההבדל נובע מהמשקל של מערכת ההנעה הכפולה בין היתר. טווח הנסיעה בעולם האמיתי צפוי לנוע באיזור ה-450 ק״מ בגרסת הפרימיום או 400 ק״מ בגרסת ה-GT-Line.
בנוסף לדגם יכולות טעינה מהירה בהספק של 350 קילוואט, בדומה לדגמים נוספים כמו יונדאי איוניק 5 או קיה EV6. טעינה זו יכולה להביא את הסוללה מ-10 ל-80% ב-24 דקות בלבד, אך לצורך כך נדרשות עמדות מיוחדות שלא פרוסות נכון להיום בישראל (מבלי להכנס לפרטי פרטים, גם שתי עמדות ה-360 קילוואט שיש כיום בארץ לא יכולות להטעין את ה-EV9 בהספק הזה).

קיה EV9 משווק בישראל בשתי גרסאות – פרימיום ו-GT-Line, שתיהן מצוידות בסוללה זהה בקיבולת של 99.8 קוט״ש, אך נבדלות במערכת ההנעה, גרסת הפרימיום מצוידת בהנעה אחורית בהספק של 204 כ״ס, וגרסת ה-GT-Line מצוידת בהנעה כפולה בהספק כולל של 385 כוחות סוס, עם מומנט של 71.4 קג״מ. גרסת ה-GT-Line מסוגלת להאיץ מעמידה למאה קמ״ש ב-5.3 שניות בלבד.
עם זאת בעמדה של 180 קילוואט תוכלו לקבל עוד 100 ק״מ של טווח בפחות מעשר דקות של טעינה. במידה ותגיעו לתחנה שיודעת לתת 240 קילוואט או יותר, תוכלו קבל עוד 100 ק״מ של טווח ב-7-8 דקות של טעינה בלבד.
תמיכה ב-V2L
הרכב תומך ב-V2L (למידע נוסף על V2L), המאפשר לחבר מכשירי חשמל לרכב המשמש בעצם כספק כוח חשמלי. עם אפשרות זו תוכלו לטעון מחשב נייד, לחבר תאורה ואף להטעין קורקינט מהרכב.
פנים הרכב ואבזור

ל-EV9 בסיס גלגלים של 3,100 מ״מ – ארוך מאוד ביחס למתחרות כמו מרצדס EQB (עם 2,829 מ״מ) או BYD טאנג EV (עם 2,820 מ״מ), מה שנותן לרכב פנים מרווח. הרכב מגיע בתצורת 6 או 7 מושבים.
ל-EV9 תא מטען בנפח של 333 ליטרים או 828 ליטרים עם שורת המושבים השלישית מקופלת, יחד עם תא מטען קדמי בנפח 90 ליטרים בגרסת הפרימיום או 52 ליטרים בגרסת ה-GT-Line.

בדומה לקיה EV6, גם כאן סביבת הנהג מצוידת בשני מסכי 12.3" שנמתחים לאורכו של הדשבורד, אחד משמש כלוח מחוונים והשני מיועד למערכת המולטימדיה, התומכת באנדרואיד אוטו ובאפל קארפליי. רשימת האבזור כוללת גם בקרת אקלים עם שלושה איזורים, פתחי מיזוג ושקעי USB-C בכל שורות המושבים, חימום ואוורור למושבים הקדמיים והאחוריים ווילונות הצללה למושבים האחוריים. כלל המושבים מרופדים בעור טבעוני.
גרסת ה-GT-Line מצוידת בנוסף במערכת שמע משודרגת, מערכת זיכרון למושב נהג (כולל הגה ומראות), עיסוי למושב הנהג וקונסולה אחורית נשלפת עם מגש עליון ותא אחסון.
מבחינת אבזור בטיחות קיה EV9 מצויד ב-9 כריות אוויר, בקרת שיוט אדפטיבית ותיקון סטיה מנתיב, ניטור שטח מת, מערכת בקרת יציבות ואחיזה, מערכת התראה בעת בלימת חירום, מערכת למניעת פתיחת דלת אחורית במקרה של רכב חוצה, שיחרור נעילת דלתות בשעת תאונה.
מחיר
קיה EV9 משווק בישראל בשתי גרסאות:
- קיה EV9 פרימיום RWD – החל מ-429,000 ש״ח.
- קיה EV9 GT-Line AWD – החל מ-489,000 ש״ח.
האחריות על הסוללה היא ל-7 שנים או 150,000 ק״מ, בנוסף לאחריות של 3 שנים על הרכב ללא הגבלת ק״מ.
במחיר הזה, אני לא רואה הצלחה בעתיד
429 אלף ש"ח
פחחחחח
פחחחחח
שכחתם לציין את המתחרים VOYAH DREAM (לא כתבתם עליו כלל), מקסוס, והאנגוצי
בוא נקווה VF9 של וינפאסט, ומודל Y 7 מקומות יגיעו בקרוב