fbpx

פולסטאר 2 – התשובה השוודית לטסלה מודל 3

פולסטאר (Polestar), המותג החשמלי של חברת וולוו השוודית, חשף בתערוכת הרכב האחרונה בז'נבה את הפולסטאר 2 שקיבל לא מעט תשומת לב בתערוכה, וכעת ידוע שיכנס ליצור סדרתי בשנת 2020, כשכבר כעת ניתן להזמין את הרכב.

בניגוד לדגם הקודם שהיה היברידי ובעל מרכב קופה, כאן מדובר במכונית חשמלית טהורה בתצורה אשר זכתה לשם "פאסטבק", המשלבת בין תצורת סדאן, עם דלת האצ׳בק אחורית, לבין רכב פנאי. זהו המענה של היצרן השבדי לכלי רכב חשמליים טהורים אשר מתחילים להוות אלטרנטיבה של ממש במדינות כמו נורוובגיה, ובקרוב בשווקי רכב רבים אחרים.

אחד היתרונות הגדולים של הדגם החדש על פני הקודם הוא תג המחיר הנמוך בהרבה אשר אמור להנגיש את הרכב לקהל רב יותר, ואמור לנוע בין 40 ל-60 אלף יורו, תלוי ברמת הגימור, בניגוד לדגם הקודם שתומחר סביב ה- 155 אלף יורו. למרות ההבדלים הגדולים בתג המחיר בין שני הדגמים, הפולסטאר 2 לא נופלת מבחינת עיצוב, רמת הגימור והיוקרה אשר התרגלנו לפגוש במכוניות תוצרת היצרן השוודי.

החלק האחורי של הרכב
Grzegorz Czapski / Shutterstock.com

פנים הרכב מגיע עם מושבים טבעוניים, וניתן לשדרג את הרכב עם גרסת ביצועים (Performance) וצבע מטאלי . בכל הנוגע לאלקטרוניקה, הרכב כולל מערכת מולטימדיה מבוססת Google בעלת חיבור קבוע לאינטרנט באמצעות SIM card ייעודי, מסך מגע בגודל 11 אינץ', המאפשרת שליטה קולית על מגוון יישומים ומערכות כמו ניווט, בידור וקבלת מידע חיוני לגבי מצב טעינת הסוללה וכמות החשמל שנותרה בה.

כמו כן הקישוריות של המערכת עם הסמארטפון תאפשר להניע את הרכב מהטלפון, לשלוט במיזוג האוויר ולעקוב אחרי התקדמות הטעינה. ובנוסף המערכת תאפשר לנהג להוריד אפליקציות שונות באמצעות מערכת Android Auto, המותאמות לרכב ישירות מחנות האפליקציות של גוגל בדומה לאפשרות שיש בכל טלפון חכם מבוסס אנדרואיד אם כי נכון להיום מבחר האפליקציות שניתן להוריד למערכת מצומצם למדי. להשלמת החוויה, ברכב הוטמעה מערכת שמע מבית Harman Kardon האמריקאית.

פנים הרכב עם מסך 11 אינץ׳
Grzegorz Czapski / Shutterstock.com

הפולסטאר 2 מצוידת בשני מנועים חשמליים, אחד לכל ציר גלגלים, בהספק כולל של 408 כ"ס, המניעים את כל ארבעת הגלגלים ומאיצים את הרכב מ-0 ל-100 קמ"ש בתוך 4.7 שניות. את המנועים מזינה סוללה בטכנולוגיית ליתיום-יון בעלת קיבולת של 78kWh הממוקמת ברצפת המכונית, מה שמאפשר יותר חלל זמין בפנים הרכב, תורם למרכז כובד נמוך ומחזק את השלדה. טווח הנסיעה המוצהר על ידי וולבו עומד על 500 ק"מ בין טעינות, וניתן יהיה להטעין את הסוללה באמצעות טכנולוגיית טעינה מהירה.

כאמור, תחילת הייצור מתוכננת להתחיל באמצע שנת 2020 במפעלי החברה בסין, כשהמסירות הראשונות צפויות להתבצע ב-2021, תחילה בשווקים היותר חשובים לוולבו, ארה"ב, קנדה, סין, ומדינות נבחרות באירופה, ולאחר מכן בשאר העולם.

צילום של הגלגל הקדמי עם קדמת הרכב
Kailin Huang / Shutterstock.com

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button