אאודי A2 חוזרת בגרסה חשמלית

אאודי מחזירה את השם A2 עם דגם חשמלי חדש בקטגוריית הקומפקטיות, שייחשף רשמית בסתיו ויתבסס ככל הנראה על פלטפורמת MEB+ המעודכנת של קבוצת פולקסווגן.

אאודי מודיעה באופן רשמי כי אאודי A2 תחזור בגרסה חשמלית מלאה, או בשמה המלא – אאודי A2 אי-טרון. החברה חשפה טיזר עם פרופיל של האצ׳בק מעוגל, שמזכיר בצורתו את ה-A2 המקורית.

אאודי A2 נכנסה לייצור לראשונה ב-1999, אך הדגם לא הצליח להתרומם והייצור שלו הופסק כשש שנים לאחר מכן. בסך הכל נמכרו 176 אלף יחידות של ה-A2 בתקופה זו, זאת בהשוואה למתחרות, כמו ה-A קלאס של מרצדס, שמכר באותה תקופה כמיליון יחידות.

רוצים לקבל את כל העדכונים על רכבים חשמליים בארץ ובעולם ישירות לנייד? הצטרפו לערוץ EV Magazine בטלגרם

דגם ה-A2 המקורי היה בנוי מאלומיניום, דבר שהקנה לרכב משקל קל מאוד, והפך אותו בין היתר לרכב חסכוני מאוד בדלק (לדגם הדיזל הייתה צריכת דלק מוצהרת של מעל 30 ק״מ לליטר).

אאודי A2 המקורית משנת 2000 בצבע כתום

אאודי A2 אי-טרון חשמלית

אאודי עדיין לא חשפה פרטים טכניים על הרכב, החשיפה הרשמית של הדגם צפויה להתרחש בסתיו השנה, במטרה להוסיף דגם כניסה חשמלי לקהלים צעירים יותר. הדגם החדש צפוי להחליף בעתיד את אאודי A1 ואאודי Q2, שהייצור שלהם צפוי להפסק בשנים הקרובות.

״הקשבנו.״ אומר גרנוט דולנר, מנכ״ל אאודי, ״הלקוחות שלנו רוצים ניידות חשמלית שמרשימה ביום-יום. ה-A2 אי-טרון הוא ההבטחה שלנו לספק בדיוק את זה – יעיל, קומפקטי ובטוח. אנחנו הופכים את הכניסה לעולם החשמלי של אאודי לקלה ורלוונטית מאי פעם״.

הדגם החדש כנראה יהיה מבוסס על פלטפורמת ה-MEB+ של פולקסווגן, גרסה מעודכנת של פלטפורמת MEB, עליה תבוסס גם הגרסה החדשה של פולקסווגן ID.3, הקרויה ID.3 ניאו (Neo). הפלטפורמה החדשה מצוידת בסוללות LFP, במטרה להפחית את עלויות הייצור, והיא תציע טעינה מהירה יותר מהפלטפורמה היוצאת.

נאלץ לחכות למחצית השניה של השנה כדי לקבל פרטים נוספים על הדגם, כמו גם על המחיר הצפוי שלו.

טופס ייעוץ בכתבה - רכב חשמלי כללי

מעוניינים ברכב חשמלי?

השאירו פרטים ונחזור אליכם לייעוץ ורכישה

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button