Trending

זיקר 7X בישראל: מאובזר, עם טווח ארוך וטעינה סופר מהירה

גיאו מוביליטי מקבוצת יוניון משיקה את זיקר 7X בישראל, רכב פנאי חשמלי מאובזר היטב ומציע בין היתר טווח נסיעה של עד 610 ק״מ וטעינה סופר מהירה (יחד עם רשת טעינה של המותג). המחיר? החל מ-234 אלף שקלים.

מותג זיקר החשמלי הגיע לישראל לפני שנה וחצי, עם שני דגמים חשמליים – זיקר X וזיקר 001. זיקר הוא מותג פרימיום חשמלי של חברת ג׳ילי, שמחזיקה בין היתר גם בוולוו ופולסטאר. המותג החל למכור את הדגם הראשון שלו, זיקר 001, בשנת 2021, ונכון להיום החברה מוכרת ליין של מספר דגמים חשמליים הכוללים גם מיניוואן חשמלי, זיקר 009.

בינואר השנה המותג השיק בישראל גם רשת טעינה אולטרה מהירה, הקרויה Zeekr Power – בהספקים של עד 180 קילוואט (הספק המאפשר לקבל עוד 100 קילומטרים של טווח בפחות מעשר דקות של טעינה), בעלות של 1.39 ש״ח לקוט״ש לחברי מועדון זיקר (לצורך השוואה, מחיר טעינה מהירה נע לרוב בין 2.00 ל-2.50 ש״ח לקוט״ש).

כעת המותג בישראל מתרחב עם דגם חשמלי שלישי – זיקר 7X, הממוצב מבחינת המחיר בין הזיקר X, ל-001. הזיקר 7X מציע כמו שאר דגמי המותג אבזור עשיר, והוא מצויד בסוללה גדולה המאפשרת לו טווחי נסיעה גבוהים.

סוללה, טווח, הנעה

מבט צד על זיקר 7X בנסיעה בעיר

זיקר 7X נמכר בשלוש גרסאות – אסנס (Essence), לונג ריינג׳ (טווח ארוך) וקריפטון, הנבדלות בהנעה ובטווחי הנסיעה, כמו גם באבזור.

גרסת האסנס מצוידת בסוללה של 75 קוט״ש עם טווח נסיעה מוצהר של 476 ק״מ לפי תקן WLTP. טווח הנסיעה בעולם האמיתי צפוי לנוע באיזור ה-380 ק״מ לטעינה. לאסנס הנעה אחורית בהספק של 422 כוחות סוס, ותאוצה מעמידה למאה קמ״ש ב- 6 שניות.

לגרסה זו טעינה מהירה בהספק של 450 קילוואט, אך כיום אין עמדות המסוגלות להגיע להספקים האלו. עוד על מהירות הטעינה של הרכב בהמשך.

זיקר 7X בהשקה בישראל

גרסת הלונג ריינג׳ מצוידת, כמו בגרסת האסנס, בהנעה אחורית בהספק של 422 כוחות סוס, אך גרסה זו מצוידת בסוללה גדולה יותר של 100 קוט״ש, המספקת טווח נסיעה של 610 ק״מ לפי התקן. טווח הנסיעה של גרסה זו צפוי לנוע בין 450 ל-500 ק״מ בפועל, יחד עם טעינה מהירה מאוד (420 קילוואט בפוטנציאל) ה-7X לונג ריינג׳ יכול לאפשר לנהגים הנמצאים הרבה על הכביש להתנייד בקלות ולחסוך כסף רב במעבר לחשמלי.

גרסת הקריפטון מצוידת גם היא בסוללת 100 קילוואט, ולה טווח נסיעה של 544 ק״מ לפי התקן, וכ-450 ק״מ בפועל. לגרסה זו הנעה כפולה בהספק כולל של 646 כ״ס עם מומנט של 72.4 קג״מ ותאוצה למאה קמ״ש ב-3.8 שניות בלבד.

זיקר 7X תומך גם ב-V2L בהספק של 3.3 קילוואט, מה שמאפשר לחבר מכשירי חשמל חיצוניים אל הרכב – יכולת שימושית בטיולים או בשטח.

מהירות טעינה

שלוש הגרסאות תומכות בטעינה מהירה בהספקים של מעל 400 קילוואט (ובארכיטקטורת 800 וולט, אך לא נכנס לזה כאן), איתן ניתן לטעון את הרכב מ-10 ל-80 אחוזים של סוללה ב-13 עד 16 דקות בלבד – מהירות זו מתרגמת לטעינה של 100 ק״מ בפחות מחמש דקות.

חשוב לציין שכיום אין בישראל (וכנראה גם לא במדינות אחרות) פריסה של עמדות במהירות כאלו. בישראל ישנן שתי עמדות המסוגלות לספק הספקים של 360 קילוואט, ובאחת הטעינות הודגמה טעינה בהספק של 300 קילוואט – בפועל מדובר בהספק מאוד גבוה המאפשר לטעון 100 ק״מ של טווח בחמש דקות של טעינה בלבד.

מבט קדמי על זיקר 7X בנסיעה בעיר

רוב העמדות האולטרה מהירות בישראל מסוגלות לספק הספקים של 180 קילוואט, ולמרות שמדובר בהספק נמוך מהיכולת של הרכב, עמדות כאלו יוכלו לספק לרכב עוד 100 ק״מ של טווח בכ-9 דקות של טעינה בלבד.

בתשובה לשאלה האם זיקר מתכננת להרחיב את רשת העמדות הייעודיות בישראל למהירויות טעינה גבוהות יותר נמסר מרן דנאי, יו״ר גיאו מוביליטי ״עמדות הטעינה ברשת Zeekr Power יגיעו להספקים של 300 ו-400 קילוואט״. לפי דנאי בשנתיים הקרובות הם צפויים לשדרג את הרשת, אך ללא מידע לגבי הספקי ומהירויות הטעינה.

כלל הגרסאות תומכות גם בטעינה ״רגילה״ בהספק של 22 קילוואט, מה שמאפשר לטעון את הרכב ב-3 עד 5 שעות בעמדות ציבוריות איטיות (במשרדים ובמרכזים מסחריים). נציין שניתן לטעון את הרכב ב-22 קילוואט גם בעמדות ביתיות, אך חלק גדול מהעמדות המותקנות בבתים אינן יכולות לספק 22 קילוואט בשל מגבלות תשתית החשמל.

פנים הרכב ואבזור

פנים הרכב וסביבת הנהג של זיקר 7X

כמו שאר הדגמים של המותג, גם זיקר 7X מציע אבזור עשיר מאוד – כלל הגרסאות מצוידות בין היתר במסך מולטימדיה בגודל 16״ עם לוח מחוונים דיגיטלי בגודל 13״, תמיכה באנדרואיד אוטו ואפל קארפליי, שני מטעיני פלאפון אלחוטיים, מערכת בקרת אקלים תלת אזורית, חימום למושבים הקדמיים ולהגה, חלונות אחוריים כהים, תאורת אווירה וכמובן גג פנורמי עם וילון חשמלי.

גרסת הלונג ריינג׳ מוסיפה בין היתר אוורור ועיסוי למושבים הקדמיים (בנוסף לחימום), תצוגה עילית (HUD) ומערכת שמע מתקדמת יותר. גרסת קריפטון מצוידת גם במתלי אוויר, חישוקי 20 אינטש (לעומת 19״ בשאר הגרסאות), מושבי עור, וילונות הצללה חשמליים בחלונות האחוריים ומצב נהיגה Off Road.

פנים הרכב והמושבים של זיקר 7X

מבחינת ריווח לדגם יש בסיס גלגלים ארוך של 2,900 מ״מ, ארוך במעט משל טסלה מודל Y (עם 2,890 מ״מ) וקצר יותר משל יונדאי איוניק 5 (עם 3,000 מ״מ). בסיס הגלגלים של הרכב מאפשר לשלושה מבוגרים לשבת מאחור בנוחות. בנוסף לדגם תא מטען בנפח של 616 ליטרים, יחד עם תא מטען קדמי בנפח של 62 ליטרים בגרסאות ההנעה האחורית או 44 ליטרים בגרסת הקריפטון בעלת ההנעה הכפולה.

תא המטען האחורי של זיקר 7X

מבחינת אבזור בטיחות ה-7X מצויד בין היתר ב-7 כריות אוויר, בקרת שיוט אדפטיבית ותיקון סטיה מנתיב, מצלמות היקפיות 360°, בלימה במצבי חירום, ניטור שטח מת, התרעה על השארת ילדים ברכב ועוד. הרכב זוכה לדירוג אבזור בטיחות של 8 מתוך 8.

עלויות טעינה

טעינה מלאה של הרכב בעמדת טעינה ביתית תעלה כ-50 שקלים בלבד לגרסת הבסיס, או כ-65 שקלים לגרסאות הטווח הארוך והקריפטון. עם טווחי הנסיעה של זיקר 7X מדובר על עלות חשמל של כ-13 אג׳ לקילומטר, זאת לעומת עלות דלק של 60-70 אג׳ לק״מ ברכב בנזין מקביל.

אלו הנמצאים הרבה מאוד בדרכים יוכלו להנות מגרסת הטווח הארוך שלה טווח נסיעה ריאלי שמתקרב ל-500 ק״מ. לאלו הנוסעים 40,000 ק״מ בשנה לדוגמה, החסכון השנתי בהוצאות דלק מול חשמל יכול להגיע למעל 20,000 שקלים בשנה, או מעל 100,000 שקלים בתקופה של חמש שנים.

הרכב מגיע עם אחריות של 5 שנים או 150,000 ק"מ לרכב יחד עם אחריות סוללה של 8 שנים או 200,000 ק"מ.

מחירון

  • זיקר 7X גרסת Essence – החל מ-233,990 ש״ח.
  • זיקר 7X גרסת Long Range – החל מ-262,990 ש״ח.
  • זיקר 7X גרסת קריפטון – החל מ-289,990 ש״ח.

מאמרים נוספים

תגובה אחת

  1. מדהים
    רק דבר אחד מ א ד חשוב חסר:
    נהיגה בפדאל אחד: one pedal driving 🤨

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button