נו מור צ'יינה? מפעל הסוללות של טסלה כמעט מוכן

יצרנית הרכב החשמלי בונה תשתית שתאפשר לה לא להיות תלויה בסינים. אך האם זה מה שנחוץ כדי להתנתק מהתלות בסין?

קצת מטורף לחשוב על כך, אבל לסין יש את הכח לגרום לכך שטסלה תהיה במחסור חמור של סוללות – אם רק תרצה בכך ולא, אנחנו לא מדברים רק על הייצור של טסלה בסין עצמה.

גם בשנת 2025 טסלה עדיין מסתמכת על מספר ספקים של סוללות, ביניהם CATL הסינית, ובמציאות פוליטית כל כך שבירה ומורכבת בין ארה"ב לסין, בטסלה יודעים שהם חייבים להגמל. נכון להיום החברה מייצרת חלק מהסוללות במפעלים שלה בארצות הברית (בעיקר בג׳יגה-פקטורי בטקסס), אך רוב אספקת הסוללות של החברה מגיעה ממקורות חיצוניים.

רוצים לקבל את כל העדכונים על טסלה ועל רכבים חשמליים בארץ ובעולם ישירות לנייד? הצטרפו לערוץ EV Magazine בטלגרם

צעד משמעותי ועיקרי בדרך לגמילה הוא הקמה של מפעל לייצור עצמי של סוללות – אחד כזה של טסלה יתחיל לפעול בקרוב בעיר ספארקס שבמדינת נוואדה, ארה"ב – כך אישרה לאחרונה יצרנית הרכב החשמלי, שאף פרסמה סרטון של המפעל בפרופיל שלה ברשת X.

הסוללות בהן משתמשת טסלה למוצרים השונים שהיא מייצרת מגיעות מספקים שונים כמו פנסוניק ו-LG וכאמור גם CATL הסינית – שמספקת לטסלה סוללות בין היתר גם ל-MegaPack, יחידה לאגירת אנרגיה חשמלית המיועדת לתמוך ברשת החשמל ובניהול אנרגיות מתחדשות (שהותקנה גם בישראל).

שני עובדים עם ווסט של טסלה במפעל החדש של טסלה

ההקמה של מפעל חדש תעלה לטסלה לא מעט כסף, אך למהלך כזה יש מספר רב של יתרונות, כמו המנעות מתעריפים כאלו או אחרים שעלולים לבוא על מוצרים מסין ומשאר, ניהול יעיל יותר של שרשראות האספקה, חסכון בעלויות של השינוע הימי, הטבות בגין יצירת מקומות עבודה מקומיים ועוד.

לפי דיווחים קודמים המפעל צפוי לספק סוללות בשלב ראשון ל-MegaPack של טסלה, ולא לרכבים החשמליים והוא יתמקד בייצור סוללות LFP (זהו המפעל הראשון של החברה המייצר סוללות LFP), עם יכולת ייצור שנתית של 10 גיגה-וואט-שעה.

מי שעוד עובדת על מפעל סוללות עצמאי היא פורד, שעתיד לקום בעיר מרשל במדינת מישיגן – כך שאנחנו רואים שיש תנועה של יצרניות רכב חשמלי שרוצות לנער מעצמן את התלות בסין. מעבר לחשיבות הפרטית של הקמת מפעל סוללות עצמאי בעבור טסלה ופורד, אין ספק שמדובר גם בצעד חשוב בעבור ארה"ב במאבק המעצמות מול סין, שהפכה למובילה בכל הקשור לרכב חשמלי ולסוללות.

עם זאת, מפעלי הייצור הם רק חלק משרשראות הייצור והאספקה של הסוללות, שכוללים גם משאבי טבע, כמו ליתיום, שבשנים האחרונות סין השקיעה משאבים רבים בהקמה של מחצבי ליתיום.

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button