fbpx

לוס אנג׳לס תחשמל את הצי העירוני, שמונה מעל עשרת אלפים רכבים

החלטה פורצת דרך שתוכל לשנות את איכות האוויר של אחת הערים המזוהמות בארה״ב. עם זאת, לוח הזמנים אינו צפוף במיוחד והתקציב המיועד עוד אינו ברור.

מועצת העיר לוס אנג׳לס הצביעה השבוע פה אחד על ההחלטה שקוראת לחשמול מוחלט של צי הרכבים העירוני. ״תכנית העל לתחבורה חשמלית״ כוללת בתוכה תוספת של כעשרת אלפים רכבים חשמליים לצי העירוני במקביל להקמה של תשתית טעינה עצומה שתתמוך בהם.

״היסטורית, לעיר יש את איכות האוויר הגרועה ביותר באומה, תודות לכבישים מהירים וריבוי רכבים פרטיים מונעי דלק״ אמר ראש המועצה מיטץ׳ אופרל, שהביא יחד עם חבר המועצה פול קרקוריאן את ההצעה להצבעה, שעברה ברוב של תריסר לעומת אפס מתנגדים.

״עידן הרכב הפרטי במאה האחרונה דרדר אותנו במהירות שיא לתוך המציאות העגומה בה אנחנו חיים כיום, ובמיוחד קהילות המופלות לרעה שנושאות בנטל של פגיעה זו בעקבות מגורים בקרבה לתשתיות תחבורה משמעותיות (שגוררות איתן זיהום גבוה במיוחד – ש״פ).״

רוצים לקבל את כל העדכונים על רכבים חשמליים בארץ ובעולם ישירות לנייד? הצטרפו לערוץ EV Magazine בטלגרם

המטרה, על פי החלטת המועצה, היא עצומה: נכון לעכשיו הצי העירוני כולל רק 24 רכבים חשמליים ועוד כ-48 רכבים היברידיים, ובמהלך השנה צפוי להגיע משלוח של ארבע משאיות קלות חשמליות. הצי העירוני של לוס אנג׳לס, מגדולות בערי ארה״ב, כולל יותר מעשרת אלפים רכבים מסוגים שונים – ולהחליף את כולם בשנים הקרובות יהווה אתגר לא קטן עבור העיר.

נכון לעכשיו עוד לא ברור מה גודל ההשקעה שהעירייה תשקיע במעבר זה, או במהירות בה הוא צפוי להתרחש. עם זאת, לפי חברי המועצה ההחלטה צפויה להתיישר עם יוזמת LA100, שנועדה להפוך את התחבורה בעיר למאה אחוז נטולת פליטות עד 2035. אמנם מדובר על טווח זמנים לא שאפתני במיוחד, אך עדיין על יעד ברור שיכריח את העירייה לכוון תקציבים להגשמתו  כבר בזמן הקרוב.

ההחלטה קוראת גם להקמה של תשתית טעינה במחוז שתכלול יותר מ-6,000 אתרים – ולהביא את מספר עמדות הטעינה ברחבי העיר ל-97 אלף עד סוף העשור. גם במקרה זה מדובר ביעד כביר, שכן בחמש השנים האחרונות הותקנו בעיר רק 350 עמדות טעינה, ב-19 אתרים.

מדובר בהחלטה שאפתנית למדי, ויש שיגידו שאפילו מנותקת מהמציאות בהצבת יעד שברור שהשגתו תיקח זמן רב מאד. עם זאת, להחלטות ״כלליות״ ולמדיניות מוצהרת יש תפקיד חשוב בעיצוב המציאות ובקביעת סדרי העדיפויות של חברות פרטיות, של קובעי מכרזים ושל ניהול תקציבים. כמו כן, אין כמו קצת השראה כדי להתחיל להזיז גם את המציאות הקרובה אלינו הביתה.

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button