כמה זמן רכבים חשמליים מחזיקים? תלוי את מי שואלים. אם שואלים את האנס-יורג פון גמינגן הורנברג התשובה היא – לתמיד.
הבחור הגרמני מחזיק ברכב טסלה מודל S משנת ייצור 2014 אותה רכש כיד שנייה עם 30,000 ק"מ על מד האוץ מהבעלים הקודם. כעת, מציין הורנברג ציון דרך שמעטים בעלי הרכבים החשמליים והלא חשמליים שיגיעו אליו אי פעם – המודל S ממודל 2014 שלו תחצה בקרוב את קו ה-2 מיליון ק"מ – כ-200,000 ק"מ בשנה – מאות אחוזים יותר מהנסועה הממוצעת השנתית של רכב פרטי בישראל.
הרומן של הורנברג עם הרכבים החשמליים לא התחיל עם המודל S – לפניה, הוא היה הבעלים של טסלה רודסטר, איתה הוא גמא מרחק של יותר מחצי מיליון ק"מ.
במהלך 10 השנים שהורנברג מחזיק ברכב, הוא הספיק להחליף לא פחות מ-13 מנועים ו-3 סוללות (סה"כ 14 מנועים ו-4 סוללות כולל החלקים המקוריים) ואפילו קיבל ברכה מאילון מאסק בכבודו ובעצמו – שבירך אותו לרגל ההגעה לקו המיליון ק"מ, אם כי באיחור לא כל כך אופנתי של 11 חודשים. מעניין כמה צמיגים צריך להחליף ב-10 שנים ומליוני קילומטרים.
על פי הדיווחים, מרבית המנועים החלופיים שהטסלה מודל S קיבלה היו מחודשים, חלק כוסו במסגרת האחריות וחלק לא.
4 סוללות למשך 1,920,000 ק"מ אומר שהמודל S עשתה כ-480,000 ק"מ על כל סוללה – קרוב ל-28 שנים של שימוש ברכב לפי הממוצע בישראל, הישג מרשים. וכ-137,000 ק"מ על כל מנוע, הישג קצת פחות מרשים, בלשון המעטה. לפי הורנברג הגרסאות הראשונות של המודל S נטו לסבול מבעיות עם מערכת ההנעה.
איך הוא עושה את זה?
הורנברג שיתף בכמה טיפים שלטענתו משפרים בצורה משמעותית את הסיכוי להגיע למספר ק"מ גבוה ברכב חשמלי. המפתח לדבריו, זה "לקחת את זה בקלות" – הורנברג אומר כי הוא לא נוהג למרחקים ארוכים בלי לקחת הפסקות, בערך כל 100 ק"מ. הטיפ השני קשור לטעינה – הורנברג מקפיד לטעון את הסוללה כשהיא מגיעה ל-20%, ולא מתחת לכך.
וזה לא שהוא לא נוסע, ממש לא – הורנברג והטסלה מודל S ממודל 2014 ראו עולם, ממש – הפנסיונר הגרמני מספר שהוא נהג ברכב החשמלי לשוודיה ואוסטריה ואפילו לסין ואפריקה – אל שתיהן ניתן לנהוג מיבשת אירופה.
הורנברג מספר שהוא מתכנן לבטל את המקדמה שהוא שם על הלוסיד אייר כדי להמשיך ולאגור קילומטרים עם המודל S שלו – נתראה בק"מ ה-3 מיליון?
טעיתם בפקטור 3 על ק״מ נסיעה לכל מנוע. יש 3 מנועים במודל S.