Trending

משלוח עצמי: רכבים טסלה חדשים מסיעים את עצמם

טסלה מודל Y החדש יצא למסע של כ-25 ק"מ ללא נהג או מלווה אנושי - בדרך לבעליו החדש. צפו בוידאו המרתק.

בטסלה לוחצים על דוושת האנרגיה בכל הקשור לתחבורה אוטונומית, וזמן קצר אחרי שהחברה השיקה את שירות הרובוטקסי החדש בפיילוט בעיר אוסטין במדינת טקסס בארה"ב, משחררת החברה סרטון בו נראה טסלה מודל Y החדש "מוסר את עצמו" ללקוח שרכש את הרכב.

הרכב יצא לנסיעה של כ-25 ק"מ, ממפעל הג'יגה פקטורי של טסלה בטקסס כל הדרך אל הדירה של הלקוח, מסע שארך כחצי שעה כאשר אין אף בן אנוש ברכב – לא שאוחז בהגה ולא שמלווה את הרכב. ספק אם מישהו מהנהגים בכביש היה יכול לדמיין שהרכב שנוסע לצידו ריק מאדם.

רוצים לקבל את כל העדכונים על טסלה ועל רכבים חשמליים בארץ ובעולם ישירות לנייד? הצטרפו לערוץ EV Magazine בטלגרם

בשונה משירות הרובוטקסי החדש של טסלה בו יש מלווים אנושיים ברכב שתפקידם לוודא שהנסיעה עוברת בהצלחה וללא תקלות, במקרה של המסירה האוטונומית אין אף אדם ברכב, כנראה שהחברה רצתה להוכיח שהרכבים שלה יכולים לבצע נסיעה אוטונמית ללא פיקוח של נהג.

מבט קדמי על טסלה מודל Y שחורה עם הכיתוב Robotaxi עליה בנסיעה על כביש בשקיעה
טסלה מודל Y מתפקדת כרובוטקסי (תמונה: טסלה)

ניתן לראות שמסלול הנסיעה עובר בכבישים עירוניים, חצי-עירוניים וכבישים מהירים, עם הרבה תנועה מסביב, כולל הולכי רגל, אופנועים ועוד, פניות, רמזורים, תמרורים ועוד לא מעט אלמנטים שצריך להתחשב בהם – וגם לא מעט עצירות, בהן נראה כי הרכב האוטונומי עומד במרחק המתאים מהרכב שלפניו.

הסרטון שמצולם באור יום כשבחוץ שורר מזג אוויר מיטבי, מסתיים בהגעה אל קומפלקס המגורים של בעלי הטסלה החדשים, מספק לנו הצצה מרתקת ליכולות של מערכת הנהיגה האוטונומית של טסלה.

אילון מאסק הבטיח בעבר שאספקה אוטונומית של רכבים חדשים זה משהו שיקרה, וכרגע עדיין לא ברור אם מדובר רק בתצוגת תכלית והפגנת יכולות או בשירות שיהפוך להיות זמין. המסלול בסרטון הוא אותו המסלול בו נעים רכבי הרובוטקסי של טסלה במסגרת הפיילוט אותו החלה החברה, כאמור אזור מתוחם לא רחוק מהמפעל של החברה.

מסירת רכב באופן אוטונומי יכולה לפתוח עולם חדש של שירות – דמיינו שהרכב שלכם צריך טיפול ואתם פשוט קמים בבוקר ו"שולחים" אותו למוסך או שאתם צריכים לתפוס טיסה ולא רוצים לשלם מחירי חנייה מופקעים בחניון בנמל התעופה, אז אתם פשוט "שולחים" את הרכב הביתה ואפילו – דמיינו אדם שאינו יכול לנהוג אם מפאת גילו או מפאת מגבלה רפואית ושאינו רוצה להיות תלוי בתחבורה ציבורית – ועוד עשרות רעיונות שהעלו הגולשים בתגובות לסרטון, לא מעט מהם התמוגגו מהרגע, אותו הגדירו כ"היסטורי" ו-"מהפכני".

מעניין אם בעתיד התחרות בין המשווקים תהיה על מי מסוגל לספק את הרכב בתוך יום אחד בלבד או אפילו באותו היום ממש. זה נשמע אולי דמיוני, אבל לפני 50 ואפילו 20 שנה, רוב האנשים לא העלו על דעתם שיהיה רכב חשמלי, בטח לא אחד שיסיע את עצמו לבד.

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button