טסלה מתרחבת והודיעה שמעתה יהיה ניתן להזמין את הרכבים החשמליים שלה גם בפולין, הונגריה, רומניה וסלובניה. על אף שטסלה כבר נוכחת ברוב אירופה, ישנם עדיין לא מעט שווקים קטנים שבהם החברה לא מוכרת רכבים ומטפלת בהם ישירות, בעיקר במזרח אירופה.
בציוץ של החברה בטוויטר השבוע, ההודעה על פתיחת שווקים נוספים במזרח אירופה התייחסה בעיקר למכירות מודל 3 של החברה, אך ההזמנות החדשות יהיו גם על הדגמים האחרים, מודל S ומודל X שלה.
הסנונית הראשונה במזרח אירופה היתה לפני כמה חודשים, כשטסלה הודיעה על פתיחת מרכז שירות שלה בפראג כדי שכל ההתנהלות עם מכירת הרכבים תהיה ישירות מול הצרכנים ולא דרך מדינות שכנות לצ'כיה.
במקומות שבהם טסלה עדיין לא מוכרת רכבים חשמליים באופן רשמי, קהל הקונים רוכש ומייבא אותם ממדינות אחרות, דבר שיוצר בעיות לא מעטות לעיתים. פולין היתה אחת מהמדינות הללו לפני שטסלה נכנסה באופן רשמי למדינה והחלה למכור ישירות במרכז השירות שלה שם. חוץ מפולין, לטסלה אין עדיין מרכזי שירות במדינות החדשות שנפתחו למכירות, אך בינתיים התכנון הוא לפתוח לפחות מרכז אחד בבודפשט.
חוץ מהכניסה של החברה במטרה למכור רכבים חשמליים, לטסלה כבר יש כמה עמדות הטענה חשמליות במדינות מזרח אירופה ועמדות נוספות מתוכננות לקום באיזורים הללו עם התרחבות השוק המקומי. ככל שתשתית הטעינה תהיה בפריסה רחבה יותר, כך לקונים יהיה יותר נוח ומכירות הרכבים החשמליים תגדל בהתאם.
שוק הרכב בפולין מתרחב בהתמדה והצליח להגיע לחצי מיליון רכבים בשנה. בהונגריה השוק מצומצם יותר ומגיע למאה אלף רכבים בשנה אך זהו שוק שצומח בשנים האחרונות. מספרים דומים ישנם ברומניה ואחריה נמצאת סלובניה עם שבעים אלף רכבים בשנה. אמנם מספר הרכבים החשמליים במדינות הללו לא גדול עדיין, אך טסלה בהחלט יכולה לעזור בלשפר את המצב עם כניסתה לשווקים הללו.
על אף שהשוק המזרח אירופאי קטן יחסית, הוא עדיין מהווה תוספת למכירות של טסלה. בנוסף, אלו שכבר רכשו רכבים של החברה, יהנו ממרכז שירות וטיפול ישירות במדינה שלהם במקום במדינות שכנות, דבר שיגביר את הנאמנות למותג ולצריכה של רכב חשמלי באופן כללי.
אחרי ההתרחבות הנוכחית, בטסלה שוקדים על המקומות הבאים ואחד מהם יהיה ככל הנראה קזחסטאן, שם מתוכננים לקום מרכזי שירות ומכירה לקראת סוף השנה. תכנון נוסף הוא להתרחב בהמשך גם לשווקים בסין וביפן.