
משרד האנרגיה מפרסם טיוטה להערות הציבור של המדריך להקמת עמדות טעינה בבתים משותפים, שמטרתו לסייע לוועדי בתים, לרוכשי רכב חשמלי ולדיירים לדעת כיצד לפעול ומה ההליכים הנדרשים להתקנת עמדות טעינה בבניינים מרובי דיירים, מהו מערך הזכויות והחובות בהתקנת עמדה ומהם אמצעי הביטחות הנדרשים.
לפי משרד האנרגיה בשנה החולפת הגיעו לטיפול הלשכה המשפטית של האגודה כ-150 פניות בנושא עמדות טעינה לרכבים חשמליים, מספר שהולך וגדל עם הזמן. עוד נמסר מהרשות לרישום והסדר זכויות במקרקעין כי המפקחים על המקרקעין מטפלים בכ- 75 תיקים בשנה בנושאים אלו.
המדריך, הנפרס על קרוב ל-60 עמודים, מחולק לארבעה פרקים עיקריים – מבוא, הכולל מידע כללי על רכב חשמלי, טעינה, חניה, ביטוחים וכו׳, תכנון, היבטים רגולטוריים והיבטיים מסחריים \ צרכניים הכולל מידע על סוגי מימון, אופי התקשרות עם ספק הטעינה ועוד.
המדריך מגיע בעקבות מורכבות הנושא ו״ובלבול שקיים בקרב הציבור בנושא זה״, כך לפי הודעת המשרד. המורכבויות נובעות בין היתר בגין אי הסדרה של הנושא בחוק, חוזים ארוכי טווח הדורשים התחייבות לשנים מצד ועד הבית וחוסר בהירות או ידע לגבי התשתית הנדרשת בפועל לצורך מענה על צרכי הטעינה של הדיירים.
לאור הצפי שמספר הרכבים החשמליים בישראל ימשיך לעלות, משרד האנרגיה מציין כי הצורך בתשתיות טעינה יהפוך להכרחי יותר מתמיד. המדריך מפורסם כעת כטיוטה להערות הציבור, והמשרד מזמין את כל בעלי העניין להעביר התייחסותם על המידע הקיים, ולציין אילו סוגי מידע עדיין חסרים.