
אנחנו ממשיכים לדווח כאן על שיתופי פעולה של יצרניות רכב לא-סיניות עם יצרניות רכב סיניות שמניבים דגמים חדשים, בפעם האחרונה היה זה ה-EZ-60, רכב הפנאי החשמלי המשותף של מאזדה וצ'אנגן והפעם תורה של טויוטה היפנית, שמשתפת פעולה עם GAC הסינית.
נראה שיצרניות הרכב היפניות הבינו שהן באיחור גדול בכל מה שקשור לרכב חשמלי והפתרון שהן מצאו כדי להדביק את הפער שנוצר הוא לשתף פעולה עם יצרנים סיניים כאלו ואחרים שלא פעם מספקים את הפלטפורמה עליה יושב הרכב – זה בדיוק מה שקורה במקרה של מאזדה EZ-60, שחולק את אותה הפלטפורמה עם הדיפאל S07 מבית צ'אנגאן.
בתערוכת הרכב של שנגחאי שמתקיימת בימים אלו הציגה טויוטה את ה-bZ7, מיזם משותף לה ול-GAC הסינית כאמור. מדובר ברווח סדאן חשמלי גדול, מרווח ויוקרתי, שגדול במעט מדגם הקאמרי של טויוטה בעל מנוע הבעירה הפנימית והצטרפותו מגדילה את ליין הרכבים החשמליים של טויוטה מסדרת ה-bZ המיועדים לשוק הסיני ל-5 דגמים.

העיצוב החיצוני של הטויוטה bZ7 מיישר קו עם הדגמים האחרים של החברה, ובתוך כך טויוטה bZ4X וגם טויוטה CH-R פלוס, אחד מחודש ואחד חדש, שבניגוד ל-bZ7, כן מיועדים לשוק הגלובלי. כן, נכון להיום, אין לטויוטה תכנון להציע את רכב הסאלון החשמלי מחוץ לגבלות סין.

רוב הפרטים לגבי הטויוטה bZ7 נותרו חסויים, ואין לנו מידע לגבי גרסאות, מנועים, קיבולת הסוללה או טווחי הנסיעה – התמונות מגלות לנו שהרכב מגיע עם מערכת לידאר (ניתן לראות את החיישן בקצה העליון של השמשה הקדמית), מה שמצביע על יכולות אוטונומיות, מסך תצוגה גדול עם מערכת הפעלה של וואווי (כך על פי הפרסומים), תא טעינה אלחוטית כפול ומעט מאד כפתורים – כך שנראה שמרבית הפעולות ברכב יכולות להתבצע על ידי פקודות קוליות.

את הטויטה bZ7 אולי לא נזכה לראות כאן בישראל, לפחות לא בעתיד הקרוב, אבל מי שאולי כן תגיע לכאן זו גרסת היוקרה של ה-bZ7, הלקסוס ES, שנחשף גם כן בתערוכת הרכב של שנגחאי, למרות שה-bZ7 נראה יוקרתי גם כך.
הסינים פשוט משתלטים על התעשייה – אין דרך אחרת לתאר את המצב הזה. אם לא דרך חברות סיניות פרופר, אז דרך שיתופי פעולה עם יצרניות רכב לא סיניות, כשארצות הברית ואירופה נשארות מאחור. מה דעתכם על מה שקורה עכשיו בעולם הרכב?