
אופטיק, ליריק, אסקלייד החשמלי ועוד מעט גם ויסטיק. חברת UMI, שמשווקת את מותג קאדילק בישראל, מציגה ליין מרשים של דגמים חשמליים, כשהמחירים נעים בין כ-480,000 ש"ח לקאדילק אופטיק LUX 3, גרסת הכניסה לעולם החשמלי של קאדילק ועד אזור המיליון ש"ח לקאדילק ויסטיק שצפוי להגיע לישראל לקראת הרבעון השלישי של 2025.
לקראת סוף הרבעון הראשון הגיע לכאן קאדילק ליריק, הרכב החשמלי הראשון של המותג האמריקני בישראל וגם בעולם – שם הוא משווק כבר משנת 2022. אח"כ הושק הקאדילק אופטיק, האח הקטן במשפחה, עם בסיס גלגלים מעט קצר יותר מזה של הליריק, 3,094 מ"מ מול 2,950 מ"מ, והוא אחד משני דגמים חשמליים חדשים של קאדילק שזמינים כעת לרכישה בישראל.
שלישי הוא הקאדילק ויסטיק, כמעט פסגת הפאר של קאדילק כשזה מגיע לרכבי פנאי חשמליים, שיגיע לכאן בהמשך השנה ומחירו עדיין נותר תעלומה.
רביעי הקאדילק אסקלייד החשמלי, רכב פנאי עצום במשקל של יותר מ-4.5 טונות שמפאת משקלו, רק בעלי רישיון ג' מורשים לנהוג עליו כחוק. הקאדילק אסקלייד החשמלי ש-UMI מוכרת נרכש על ידי היבואן מחברות מקומיות שעוסקות בתחום הייבוא המקביל, מ"אילוצי ייצור" כפי שנמסר לנו, סוגיה עליה אמורים להתגבר ביבואן בתוך מספר חודשים בודדים ואז יוכלו לקוחות לרכוש את הקאדילק אסקלייד החשמלי ביבוא ישיר.
אז היום הכרנו מקרוב שלושה מתוך ארבעת הדגמים החשמליים של קאדילק שצפויים להיות זמינים לרכישה בישראל עד סוף שנת 2025, והמכנה המשותף לשלושתם לדעתנו הוא הרמה הגבוהה של תאי הנהג והנוסעים. הניסיון רב השנים של קאדילק בתחום רכבי היוקרה בא לידי ביטוי בעיצוב ובאבזור, וזה בהחלט מורגש כאשר יושבים בתוך הרכבים וכפי שאפשר להתרשם מהתמונות.
קאדילק אופטיק

הקאדילק אופטיק משווק בישראל בשתי רמות גימור: LUX (קיצור של לאקצ'רי) 3 ו-LUX 3 פרימיום. יש לו שני מנועים חשמליים, הספק של 300 כ"ס, סוללה בקיבולת של 85 קוט"ש שמייצרת טווח נסיעה של 492 ק"מ על פי תקן EPA האמריקני (הרכבים מגיעים מארה"ב ולכן התקן המוזכר הוא התקן האמריקני ולא התקן האירופאי, WLTP). חשוב לזכור כי טווח הנסיעה על פי התקן אינו משקף את טווח הנסיעה הריאלי של הרכב, שצפוי לעמוד על כ-430 ק"מ בין טעינה לטעינה במקרה של הקאדילק אופטיק.
בטעינה מהירה בעמדת טעינה ציבורית, יתווספו כ-130 ק"מ לטווח הנסיעה של הקאדילק אופטיק בכל 15 דקות של טעינה.

הקאדילק אופטיק מציע רמת אבזור בטיחותי 7, עם 8 כריות אוויר ורשימה ארוכה של אביזרי בטיחות כולל חיווי רטט להתראות בטיחות במושב הנהג ובלימה אוטונומית לא רק בנסיעה קדימה אלא גם בנסיעה אחורה, מסך תצוגה 33 אינטש, מערכת שמע עם 19 רמקולים, מושבים קדמיים עם אוורור, חימום ועיסוי, משטח טעינה לסמארטפון עם קירור, ידיות מוארות, פתח טעינה חשמלי, דלת תא מטען חשמלית, אפשרות להפסקת הטעינה משלט הרכב ועוד.
ההבדל במחיר בין רמות הגימור של הקאדילק אופטיק עומד על כ-20,000 ש"ח, מ-480,000 ל-500,000 ש"ח, כשברמת הגימור היקרה יותר מקבלים גג שחור, ריפוד חום ושטיחי רצפה איכותיים יותר.

מבחינת UMI, המתחרים על הכוונת של הקאדילק אופטיק הם הב.מ.וו iX3 M-Exclusive, ג'נסיס GV60 (גרסת ההנעה הכפולה) והאאודי Q6 55 E-Tron Quattro כשהראשון מבניהם נמכר במחיר דומה, מחירו של הג׳נסיס נמוך בכמעט 20,000 ש"ח והאאודי יקר בצורה משמעותית בהפרש של יותר מ-150,000 ש"ח. אנחנו כמובן לא שוכחים שיש גם כמה וכמה אופציות סיניות חשמליות ורכבי פנאי יוקרתיים לא חשמליים שיכולים להכנס למשוואה הזו.
קאדילק ליריק

דגם הפנאי החשמלי השני בליין של קאדילק הוצג מחדש, מציע קצת יותר מכל דבר ממה שמציע האופטיק.
הקאדילק ליריק מצויד בשני מנועים חשמליים המפיקים יחדיו 515 כ"ס, יש לו סוללה בנפח של 102 קוט"ש שמייצרת טווח נסיעה של 513 ק"מ על פי תקן EPA (באזור ה-460 ק"מ טווח נסיעה ריאלי בין טעינה לטעינה), ובסיס גלגלים של 3,094 מ"מ. מבחינת אבזור, המפרט של הקאדילק ליריק דומה אם לא זהה למפרט של הקאדילק אופטיק.

המתחרים העיקריים של הקאדילק ליריק מבחינת היבואנית הם הב.מ.וו iX XDRIVE 50 Superior או מרצדס EQE SUV 350 4Matic Electric Art, אבל יש שמות נוספים שיכולים להכנס לרשימה הזו, כמו אאודי Q8 אי-טרון שמחירו נע באזור ה-630,000 ש"ח בגרסת ה-Advanced 55 Quattro. הקאדילק ליריק, שעלותו 680,000 ש"ח יקר ממנו אז זול מהשניים הראשונים ב-50,000 עד 100,000 ש"ח. אופציות סיניות, כמו האקספנג G9 למשל, עולות קצר יותר מחצי מעלות הדגמים הלא-סיניים בסגמנט.
קאדילק ויסטיק
הקאדילק ויסטיק מגיע עם אותה סוללה בקיבולת 102 קוט"ש של הליריק, אך בחבילה משודרגת בהרבה. בין השדרוגים החשובים: 3 שורות מושבים (6 מושבים בסה"כ, שני מושבים "קפטן" בשורה האמצעית), היגוי לכל 4 הגלגלים ומתלי אוויר – אלמנט חשוב ביותר ברכבים במימדים האלו, שמשפיע באופן ישיר ומשמעותי על נוחות הנסיעה ברכב.
העלייה בהספק ל-615 כ"ס באה לידי ביטוי בתאוצה מהירה יותר מ-0 ל-100 קמ"ש (3.7 שניות בלבד) אבל גם בירידה בטווח הנסיעה, שעומד על 492 ק"מ על פי התקן – טווח נסיעה ריאלי של כ-460 ק"מ בין טעינה לטעינה.
בנוסף מקבלים כאן גם מערכת שמע עם 23 רמקולים וגג שמש גם לשורת המושבים השלישית – כמובן שזה לא הכל ורשימת האבזור עוד ארוכה. ב-UMI מטרגטים את המרצדס EQS 450 Platinum שמחירו מעל למיליון שקלים כמתחרה הישיר של הקאדילק ויסטיק – שמחירו עדיין לא נחשף.
קאדילק אסקלייד חשמלי

אם אתם לא נמצאים ליד הקאדילק אסקלייד החשמלי, אין לכם באמת סיכוי להבין עד כמה שהרכב הזה עצום. כל כך עצום, שבישראל אתם צריכים רישיון ג' כדי לנהוג עליו כחוק – וזה ממש לא בצחוק. החשודה העיקרית במשקל עצמי של מעל 4 טון היא סוללה ה-205 קוט"ש שבה מצויד האסקלייד החשמלי, אבל בתמורה מקבלים טווח נסיעה ריאלי באזור ה-700 ק"מ אמיתיים בין טעינה לטעינה. עוד משהו שמפלץ החשמלי האמריקני הזה יודע לעשות זה לגרור, והרבה, במשקל מירבי של יותר מ-3.5 טונות.
מה שמזיז את הנפיל הם שני מנועים חשמליים המפיקים יחד הספק של 750 כ"ס ותאמינו או לא אבל ה-4 טונות האלו יודעים לעבור מאד מהר ממצב עמידה לנסיעה במהירות של 100 קמ"ש, זה ייקח בסה"כ 5 שניות. בבטנו של הקאדילק אסקלייד החשמלי 7 מקומות ישיבה, שלל מסכים וכמו בוויסטיק, היגוי לכל 4 הגלגלים ומערכת מתלי אוויר – במקרה הזה זה עוד יותר קריטי.

לאסקלייד החשמלי תא מטען קדמי עצום בנפח של 345 ליטרים ומערך מסכים מרשים: מסך קדמי עצום בגודל כולל של 55 אינטש, עוד מסך תצוגה אלכסוני מתחתיו, מסכי תצוגה ליושבים במושבי הקפטן האמצעיים ואופציה להוסיף מסכים גם ליושבים מאחורה. לזה אפשר להוסיף גם מערכת שמע עם לא פחות מ-42 רמקולים ושני משטחי טעינה אלחוטית מאווררים.

וכאן מגיע קטע מעניין: הקאדילק אסקלייד החשמלי ש-UMI מציעה כעת למכירה הוא למעשה קאדילק אסקלייד חשמלי שנקנה מחברות מקומיות שעוסקות ביבוא מקביל (בתיאום מלא עם היצרן בחו"ל), וכך, ולמרות שמדובר ברכב שהוא הרבה יותר מהכל, מחירו דווקא נמוך יחסית – בין 700,000 ל-760,000 ש"ח, תלוי ברמת הגימור הנבחרת.
כפי שכתבנו למעלה, זהו מצב זמני שנובע מ"אילוצי ייצור" והוא אמור להסתיים בתוך מספר שבועות.
זה היה ה-Cup Of Tea שלנו (או ה-Cup of Coffee אם לדייק, Ice Coffee), אתם מוזמנים להמשיך להתרשם מהם בתמונות.
(תמונות כתבה: אביעד רייס)