
בדרך כלל אנחנו מציגים כאן רכבים חדשים ש-BYD חושפת אבל הפעם משהו קצר אחר – קבלו הצצה לאיך יצרנית הרכב החשמלי הגדולה בעולם משנעת את הרכבים שלה אל יעדים מעבר לים. היא עושה זאת על ידי ספינות המסוגלות לשנע אלפי רכבים בו זמנית, ל-BYD יש 4 כאלו, והספינה שנג'ן (Shenzhen) שמופיעה כאן, היא הגדולה מביניהן.
שנג'ן היא לא רק הספינה הכי גדולה של BYD, אלא היא גם נחשבת למובילת המכוניות הימית הגדולה בעולם. על פי BYD, שנג'ן יכולה להוביל כמות של 9,200 מכוניות בו זמנית.
לשם ההשוואה, בחניון המכוניות הגדול בעולם (כך על פי ספר השיאים של גינס) שבקניון West Edmonton שבקנדה, יש מקום ל-20,000 מכוניות.
בשנג'ן של BYD יש לא פחות מ-16 סיפונים, אורכה כמעט 220 מטרים – קצרה לא בהרבה מנושאת המטוסים USS ג'רלד פורד, נושאת המטוסים הגדולה ביותר של צבא ארה"ב שאורכה 337 מטרים. רוחבה המקסימלי של שנג'ן עומד על כמעט 38 מטרים והיא מסוגלת לנוע במהירות מירבית של 19 קשר, מהירות המקבילה לכ-35 קמ"ש.

לשנג'ן של BYD יש מנועים העושים שימוש בדלק שנקרא LNG, שנחשב לאלטרנטיבה נקייה יותר לדיזל ימי, כך שבמקרה הזה, "הסנדלר לא הולך יחף".
תחום השילוח הימי מתמודד עם לא מעט אתגרים – כמו למשל מתקפות החות'ים שגרמו לחלק מחברות הספנות להודיע שהן לא ישוטו דרך הים האדום ועלויות שמזנקות, ככה שב-BYD לא מתכוונים להשאיר שום דבר ביד הגורל או ביד של חברות צד שלישי, לא עם עלייה של 124% במשלוחים הימים ועם צפי של 800,000 מכוניות שצפויות להמכר מעבר לים ב-2025.

למרות שהם מתכוונים לפתוח את הכיס ולהוציא ממנו כמעט 700 מיליון דולר בדרך אל צי שימנה 7 מוביליות ימיות, בפועל הם עדיין חוסכים, כשעלות השכרה של ספינה להובלת מכוניות לתקופה של כחודש עשויה להגיע לכ-5 מיליון דולרים.
היעד הבא של הספינה – ברזיל, לשם היא תוביל כ-7,000 רכבים חשמליים ורכבי פלאג-אין.