
הפיילוט מתחיל עם כמות קטנה של כ-10 רכבי טסלה מודל Y החדש שנעים ברחבי אוסטין, עיר הבירה של טקסס, ללא התערבות נהג כלל אך עם "נוסע-מלווה" הישוב במושב שלצד הנהג. עלות השירות – 4 דולר ו-20 סנט (כ-15 שקלים), מחיר קבוע לנסיעה. הנוסעים הראשונים שהוזמנו לנסות את השירות הם משפיענים, משקיעים ועוד אושיות כאלו ואחרות – אחד מהם פרסם סרטון ברשת X בו רואים את הרכב מגיע לאסוף אותו כאשר אין אף אחד שמחזיק בהגה לאחר שהוזמן דרך האפליקציה הייעודית.
Here’s my entire first Tesla Robotaxi trip from start to finish. Ten miles across south Austin. Timestamps in comments. pic.twitter.com/cr6y4z1UWB
— Rob Maurer (@TeslaPodcast) June 22, 2025
הסייברקאב, הרכבים ה-100% אוטונומיים של טסלה שמגיעים ללא נהג וללא דוושות יהיו זמינים בעתיד, כך על פי טסלה. בנוסף לעובדה הבולטת שאין אף אחד מאחורי ההגה, ניתן לזהות את המוניות האוטונומיות של טסלה בזכות מדבקת "Robotaxi" שמודבקות על דלתות הרכב הקדמיות.

אילון מאסק, שהצהיר בעבר כבר כמה וכמה פעמים שהוא רואה בנהיגה ללא נהג את העתיד של טסלה בפרט והעתיד של עולם התחבורה בכלל, פרסם בפוסט ברשת X כי מדובר ב"שיאו של עשור של עבודה קשה" ובאתר של טסלה נכתב כי "עתיד האוטונומיה מגיע בקרוב", אבל כמובן שהשירות של מוניות ללא-נהג הוא לא דבר חדש בארה"ב עם שמות כמו WAYMO, של גוגל, שהרכבים שלהם חטפו חזק במהומות האחרונות בלוס אנג'לס.
מדובר בשלב מאד ראשוני ועוד רחוק היום בו נראה את רחובות הערים המרכזיות בארה"ב מתמלאות ברכבי טסלה ללא-נהג – ל-WAYMO של גוגל זה לקח 10 שנים, ולא רק בגלל מגבלות טכנולוגיות וכמובן שיש גם כשלונות, כמו שירות מוניות הקרוז החשמליות חסרות הנהג של ג'נרל-מוטורס, שנסגר לאחר סדרה של תאונות. אחד ההבדלים המרכזיים בין המוניות האוטונומיות של טסלה למוניות האוטונומיות של WAYMO הוא השימוש במצלמות בטסלה לעומת השימוש בחיישניי לידאר (Lidar) ברכבי היגואר I-PACE החשמליים של WAYMO.
הרשויות בארה"ב עדיין מתייחסות בחשדנות לכל נושא המכוניות האוטונומיות – בטקסס עבר לאחרונה חוק המחייב השגת אישור ייעודי להפעלת רכבים ללא נהג, החוק החדש מרכך את החוק הקודם שנחקק ב-2017 בטקסס לפיו אין לאפשר תנועה של מכוניות ללא נהג במרחב העירוני. חלק מדרישות החוק החדש למכוניות ללא נהג של טקסס דורש מהחברה המפעילה לספק מידע לגבי הדרכים בהן גופים כמו משטרה וכוחות הצלה צריכים להתמודד עם מכוניות ללא-נהג במקרי חירום, כשמאחורי ההגה אין אף אדם בשר ודם שניתן לעצור.
הבחירה בטקסס היא לא מקרית – החוקים במדינה לגבי רכב אוטונומי נחשבים למתירים יותר מהחוקים בסטייטים אחרים, כמו קליפורניה למשל.
כדי למנוע בעיות אפשריות, בטסלה מגבילים את הפיילוט לאזורים מסוימים בלבד, ואת פעילות המכוניות חסרות הנהג למזג אוויר מיטבי בלבד – השירות זמין לבני 18 ומעלה, ומאסק הבטיח שטסלה תהיה "סופר-פרנואידית" לגבי הבטיחות של מוניות הרובוטקסי.
מבחינת טסלה ובעיקר המשקיעים בה, מדובר סוף סוף בקצת חדשות טובות אחרי חודשים ארוכים של ירידה במכירות, מחאות שכללו השחתות של מכוניות, סוכנויות ולקוחות שמוכרים את רכבי הטסלה שלהם עקב התבטאויות כאלו ואחרות של מאסק ומעורבותו בממשל טראמפ, ועוד צרות.
האם זה יתפוס? ימים יגידו… אנחנו כאן כדי לעקוב.